Izbori 2016

Na listi “naprednjaka” za Grad Niš više nepoznatih nego poznatih političara

Za sada je Gradska izborna komisija proglasila samo jednu odborničku listu za lokalne izbore koji su raspisani za 24. april. Pod rednim brojem  1. i na listiću u Gradu Nišu biće izborna lista za odbornike “Aleksadar Vučić-Srbija pobeđuje”.

Interesantno je to da odbornička lista za Grad Niš, ali i za sve gradske opštine Srpske napredne sranke takođe nosi naziv Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje.

Prvi na listi je aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić, a odmah zatim koordinator niških naprednjaka Milan Stanojković. Četvrti na listi je Nebojša Ranđelović iz Socijaldemokratske partije, Milun Milojković iz PUPS-a je peti na listi, a  Rade Rajković iz Pokreta socijalista sedmi.

General u penziji Momir Stojanović i gradski većnik Srđan Aleksić na lokalne izbore izlaze samostalno, sa grupom građana.

Na odborničkoj listi su i Darko Bulatović, koji je inače nosilac odborničke liste za GO Crveni krst i Boban Džunić, koji je na listi i u opštini Palilula. Među 61 kandidatom našao se i gradski većnik Miloš Banđur, predsednik Upravnog odbora Doma učenika srednjih škola Miloš Sekulić.

Od imena koja su već prepoznatljiva u političkom životu tu je i Dušica Davidović ispred Samostalnog DSS-a i Sanja Jefić Branković iz SDPS-a.

Ipak, na listi je više nepoznatih, nego poznatih političara. PUPS, SDPS i Pokret socijalista imaju po tri kandidata, a Samostalni DSS jednog.

Na listi nije ni dosadašnji zamenik prdsednika Skupštine grada Niša Nenad Stanković.

Na lokalnim izborima 2012. godine koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke osvojila je 19 odborničkih mesta.

LISTAGRAD

Kompletnu listu kandidata za odbornike koalicije okupljene oko Srpske napredne strnke za Grad Niš možete pogledati OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com