Izbori 2016

Opozicija i zvanično potpisala sporazum

Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i Narodni pokret Srbije i zvanično su potpisali sprazum o jedinstvenom izlasku na lokalne izbore.

Vladimir Domazet je nosilac liste “Niš, moj grad!” i ujedno i kandidat za gradonačelnika Niša.

“Punih 25 godina sam član DS-a i prošao sam kroz dobre i loše trenutke u Nišu. Verujem da ljudi koji čine ovu koaliciju mogu da izvuku grad iz situacije u kojoj se nalazi i zato sam sa zadovoljstvom na čelu liste”, reko je Domazet.

U ovoj koaliciji su i Reformistička stranka i Liberalno demokratska partija, dok je Nova stranka promenila stav i nije potpisala sporazum iako su koalicioni partenri sa DS-om na republičkom nivou. Zbog te situacije koalicija okupljena oko DS-a prinuđena je da ponovo prikuplja potpise za gradsku izbornu listu.

Ovako ujedinjeni izaćiće na izbore u 4 gradske opštine. U Medijani će nosilac liste biti Dragoslav Ćirković, u Paliluli Jelena Barton, Crvenom Krstu Bojan Živković i u Panteleju Nenad Krstić.

Članovi opozicionih stranaka koji su do skoro bili u istoj partiji o ponovnom ujedinjenju kažu:

“Iako imamo drugačije stavove ujedinili smo se jer su građani to hteli, što su nam pokazala istraživanja koja smo sproveli. Oni su želeli jedinstvenu listu i to je bilo presudno”, rekao je predsednik gradskog odbora DS-a Miodrag Stanković.

„Dok se vladajuća stranka deli u dve kolone, mi istupamo u jednoj, što pokazuje da smo sazreli kao političari“, rekao je lider SDS-a u Nišu Dragoslav Ćirković.

U ovoj koaliciji su podsetili na loše komunalno stanje u gradu poslednjih godina kao i na nizak nivo higijene u gradu. Kako su istakli, unapređenje tog sektora uz oživljavanje privrede biće njihov cilj ukoliko im građani ukažu poverenje.

„Narodni pokret Srbije je zaključio ugovor sa Rusinskom demokratskom strankom i time stekao uslov da izađe na parlamentarne i lokalne izbore. Građani su već mogli da vide rezultate našeg zalaganja dok smo bili u vlasti“, rekao je lider NPS-a u Nišu Branislav Jovanović.

Lista „Niš, moj grad“ za sada prikuplja potpise a kako kažu, predaće ih za nekoliko dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com