Izbori 2016

Na poslaničkoj listi SPS-JS samo sedmoro Nišlija

Prva na poslaničkoj listi iz Niša je Ivana Dinić koja je i u prethodnom mandadu sedela u poslaničke klupe. Nakon nje je, tek na 55 mestu predsednik Gradskog odbora SPS prof. dr Žarko Ranković. Ukupno ih je sedmoro iz Niša na poslaničkoj listi Ivica Dačić-“Socijalistička partija Srbje, Jedinstvena Srbbija- Dragan Marković Palma, što je 2,8 odsto od ukupnog broja kandidata.To je za sada lista sa najmanjim brojem kandidata iz Niša.

 

Rebublička izborna komisija prihvatila je posalničku listu koalicije SPS-JS, sa ukupno 250 kandidata za narodne poslanike.

Na listi je sedmoro Nišlija, a prva od njih je i dosadašnja narodna poslanica iz redova SPS-a Ivana Dinić, zatim dr Žarko Ranković, Božidar Ilić, Ivana Milojković. Na 81 poziciji nalazi se Jelena Stojanović, na 97 mestu je načelnik Nišavskog upravnog okruga Aleksandra Cvetković, a 126 na listi je dr Saša Živić.

Poređenja radi, poslanička lista koju je 2014. godine predala koalicija SPS-PUPS-JS, imala je 11 kandidata. Na listi je tada bio i prof.dr Igor Novaković i dr Zoran Radovanović, kojih sada nema.

Koalicija SPS-PUPS-JS na izborima 2014. godine osvojila je 13,49 odsto, ili 44 poslanička mesta. Ako takav odnos snaga bude i na ovim izborima, iz Niša će u poslaničke klupe sedeti samo Ivana Dinić.

Prvi na listi poslanika je Ivica Dačić, drugi Dragan Marković Palma, a treća Slavica Đukić Dejanović.

Republička izborna komisija za sada je prihvatila tri izborne listi. Pod rednim brojem 1 na listiću građani će moći da glasaju za koaliciju okupljenu oko SNS-a, pod rednim brojem 2 nalazi se koalicija okupljena oko DS-a, dok je koalicija SPS-NS treća na poslaničkom listiću.

listaspsjs

Kompletnu listu Ivica Dačić-“Socijalistička partija Srbje, Jedinstvena Srbbija- Dragan Marković Palma možete pogledati OVDE.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com