Izbori 2016

Novoizabrana predsednica Gradske izborne komisije u sukobu interesa ili ne

Socijaldemokratska stranka u Nišu izražava sumnju da je novoizabrana predsednica Gradske izborne komsije koja je istovremeno i kandidatkinja za narodnu poslanicu na listi Srpske napredne stranke, Jelena Žarić Kovačević, u sukobu interesa. Nosilac liste SNS za Grad Niš i gradonačelnik Zoran Perišić odgovara da nije.

Socijaldemokratska stranka u Nišu smatra da je potrebno da Agencija za borbu protiv korupcije reaguje i iznese svoj stav, jer nije dobro da se u izborni proces ulazi sa sumnjama da može doći do neregularnosti. Gradska izborna komisija deo je Republičke izborne komisije i preuzima deo predizbornih, odnosno izbornih radnji koje se odnose na izbor narodnih poslanika jer se lokalni i parlamentarni izbori održavaju istovremeno, amatraju u ovoj partiji. Oni postavljaju pitanje čije će interese braniti i na koji način može objektivno da obavlja funkciju predsednice GIK-a neko ko je poslanički kandidat stranke, u ovom slučaju Srpske napredne stranke.

Nosilac liste SNS za Grad Niš i gradonačelnik Zoran Perišić odgovara da Jelena Žarić Kovačević nije u sukobu interesa.

“U trenutku kada je odbornička grupa Srpske napredne stranke predlagala Jelenu Žarić Kovačević za novu predsednicu Gradske izborne komisije, znali smo da će biti na poslaničkoj listi. Pošto je ona na toj listi, a nije ni na jednoj u gradu, ne može biti u sukobu interesa”, rekao je Perišić Niškim Vestima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com