Politika

“Ekseri” gradskim većnicima po zasluzi

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković najavio je interesantnu stvar, a to je da će na poslednjoj sednici Gradskog veća deliti eksere većnicima, i to po zasluzi.

“U mom kraju postoji tradicionalno shvatanje za neke članove domaćinstva, koji nisu uradili ništa za porodicu, kažu “dajte mu bar jedan ekser da zabode u brvno, u zid, da ostane uspomena na njega”, objasnio je Slavković Niškim Vestima kako je došao na ovu ideju.

Zamenik gradonačelnika kaže da po njegovom kriterijumu ima većnika koji nisu odradili posao pošteno u ovom mandatu, pre svega prema građanima.

Ja se ne ustručavam da za petoricu njih za koje smatram da nisu uradili ništa ili su malo uradili, kupim pet eksera različitih dimenzija, i podelim ih većnicima u zavisnosti od moje subjektivne procene koliko je ko uradio”, rekao je Slavković.

Ko su petoro većnika koji po kriterijumu zamenika gradonačelnika nisu dovoljno radili javnost će biti upoznata na poslednjoj sednici Gradkog veća.

Slavković je za Niške vesti najavio i da će nakon ovog mandata izaći iz izvršne vlasti.

“Da li ću godinu dana ili dve biti na usluzi gradonačelniku, to je njegovo da proceni, ali ne kao političar i ne u izvršnoj vlasti. Mislim da je bilo dosta. Niš je veliki grad, ima dosta ljudi, stranka ima veliki broj sposobnih, a i ja imam i dosta godina, 64.. “, navodi Slavković razloge.

Slavković dodaje da nikada nije radio teži poso.

“Čim niste jedna stranka na vlasti nego imate koaliciju to opredeljuje i tera vas na neke kompromise koji su uvek na štetu kvaliteta, pa i kvantiteta.  Po prvi put sam direktno u politici i u vlasti, a to je za nekoga ko je čitav radni vek proveo u privredi neshvatljivo. Odrazilo se i na moje zdravlje”, kaže još uvek aktuelni zamenik gradonačelnika i dodaje da se baš umorio od svega.

On smatra da u izvršnoj vlasti treba da se nađu mladi ljudi, stručni, oni koji imaju drugačiju viziju. Slavković se nada da će posle izbora Perišić imati drugačiji i odgovorniji sastav, bolji nego što je bio.

“Sada on više nema prava na greške, jer smo se naučili za četiri godine”, zaključuje Slavković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com