Društvo

Pokloni za samohrane i socijalno ugrožene majke

Povodom Osmog marta, Dana žena, Gradska opština Medijana priredila je prijem za samohrane i majke slabog materijalnog stanja sa troje i četvoro dece, i darivala im prigodne poklone. Pakete sa kućnom hemijom i sredstvima za ličnu higijenu dobilo je 45 žena sa područja Gradske opštine Medijana, a koje su dobijale pomoć preko opštinske Komisije za socijalna davanja.
“Lično bih voleo da je razlog za poklanjanje drugačiji, a ne loša imovinska situacija u kojoj se nalazite. Kada je već tako, učinili smo ono što je u našoj nadležnosti”, rekao je čestitajući damama praznik, prvi čovek najveće niške opštine Zoran Stojanović.

gomedijana8.mart2

Susret sa sugrađankama koje su se obraćale nadležnoj komisiji za pomoć njene članice i članovi iskoristili su za razgovor i prijateljsko druženje. Darivana im je i po jedna ruža a poklon pakete dobila su i dvojica samohranih očeva. O tome kakva je socijalna situacija koju pokriva Gradska opština Medijana govori podatak da je u prošloj godini Komisija za socijalna davanja ove opštine odobrila preko 700 zahteva za jednokratnu novčanu pomoć i da je od početka godine pomoć zatražilo više od 300 Nišlija.

gomedijana8.mart

Naglašeno je i da veliki broj socijalno ugroženih i teško bolesnih građana Gradske opštine Medijana novčana sredstva dobija i na osnovu zahteva i validne dokumentacije podnetih opštinskom Veću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com