Politika

Prioritet briga o mladima

Jedinstvena Srbija predstavila je dokument programske prirode koji je usvojen na sednici GO “Aktiva mladih”. Činjenica da je stranka Jedinstvena Srbija prva koja je na lokalnom nivou usvojila zaseban programski dokument u oblasti omladinske politike nedvosmisleno pokazuje da je aktivna briga o maladima jedan od najviših prioriteta politike Jedinstvene Srbije, kažu u ovoj stranci.
“Sagledavanjem potreba mladih, njihovih problema, životnih uslova, kao i mogućnosti za ravnopravnu društvenu i političku participaciju, a polazeći pre svega od ličnih iskustava, kreirali smo dokument koji predstavlja prvi programski akt koji definiše pravce delovanja i prioritete naše stranke u oblasti omladinske politike. Mladi su svojim aktivnostima, idejama i delovanjem, kako se navodi u dokumentu, više puta menjali tok svetske ali i naše istorije ili učestvovali u njenom kreiranju, te zbog toga smatramo da je vreme da dobiju zasluženo mesto u kreiranju društva i države u kojoj žive“, izjavio je predsedik GO „ Aktiva mladih “ Jedinstvene Srbije Dušan Ilić i dodao da će on svojim angažovanjem pokazati da ovi programski ciljevi nisu samo mrtvo slovo na papiru, već želja da se pokaže mladim sugrađanima da Jedinstvena Srbija i te kako brine o njihovoj budućnosti.

jsmladi1

Dokument sadrži 13 tačaka i to: Smanjenje nezaposlenosti mladih; unapređenje školskog sistema; unapređenje bezbednosti mladih; aktivna briga o zdravlju mladih; razvoj profesionalnog i rekreativnog sporta; potsticanje aktivizma,volonterizma,učešća u neformalnom obrazovanju i mobilnosti mladih; smanjenje “odliva mozgova”; unapređenje informisanosti mladih; inkluzija mladih iz marginalizovanih grupa; stimulacija mladih sa izuzetnim postignućima; potsticanje aktivnog učešća mladih u donošenju odluka; unapređenje sadržaja za provođenje slobodnog vremena; vođenje pronatalitetne politike. Ovi programski ciljevi ističu značaj aktivne brige o mladima, zaključuju u Jedinstvenoj Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com