Društvo

Beogradski aerodrom “zabranjen” niškim taksistima

Vlasnik Džoker taksija Goran Stoiljković mora da plati ukupno 55.000 dinara zbog toga što je parkirao vozilo na parking beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“.

 

Auto je ostavio, kako kaže, da bi pomogao mušteriji koju je vozio iz Niša da odnese prtljag do terminala. Imao je sve oznake koje je propisao grad Niš, kao i sve potrebne dozvole. Dok je vozilo bio na parkingu, Komunalni policajac ga je fotografisao i podneo prekršajni nalog, pa je beogradski prekršajni sud ustanovio da Stojiljković nije ispoštovao Odluku o taksi prevozu grada Beograda.

„Uredno sam platio parking, putarine, gorivo, a sada treba da platim i kaznu jer sam obavljao svoj posao“, rekao je Stoiljković Niškim Vestima.

Ovaj taksi prevoznik kaže i da ga je na putu za aerodrom saobraćajni policajac na Bubanj potoku upozorio da na teritoriji Beograda mora da ima taksi oznaku. Ipak, to što je oznaka ostala na vozilu nakon što je završio vožnju ga je skupo koštalo.
Kako pojašnjava Komunalni policajac Milan Đorđević svaka firma koja se bavi taksi prevozom mora da ima registrovanu delatnost na teritoriji grada u kome je i obavlja. Taksista ima pravo da odveze mušteriju do drugog grada ali tamo ne bi smeo da „pokupi“ mušteriju.

„U ovom slučaju vozač je trebalo da skine oznake kada je završio vožnju, kako potencijalnim mušterijama ne bi davao do znanja da obavlja tu delatnost“, kaže Đorđević.

On dodaje da su i na niškom aerodromu više puta zatekli taksi vozila sa istaknutim krovnim oznakama iz Aleksinca i Vranja. Njih su upućivali na saobraćajnu inspekciju. Međutim, od početka godine komunalci za ovo delo mogu da izdaju prekršajni nalog. Takvi vozači i prevoznici tretiraju se kao i oni koji nemaju neophodne dozvole, dodaje Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com