Društvo

ALARMANTNO! JKP Medijana prestaje sa radom ove nedelje? (VIDEO)

Neće biti uobičajnog prolećnog čišćenja grada a dovedeno je u pitanje i sam rad JKP “Mediana”, kaže direktor ovog preduzeća Bratislav Vučković. Dug grada prema ovom preduzeću je pola milijarde dinara i umesto očekivanih 30 miliona mesečno, ovo javno preduzeće je od grada dobilo u februaru uplatu od samo 11 miliona, što je nedovoljno za normalno funkcionisanje grada, tvrdi Vučković. On dodaje da oni više nemaju para ni za gorivo a plate radnicima su najveći problem.

“Ako u toku ove nedelje ne bude uplate od grada na naš račun, mi ćemo stati sa radom, jer nemamo za gorivo. Plate radnicima su još jedan veliki problem. Ja to ne smem da dozvolim, da mi radnici koji su na ulici i po snegu i kiši budu bez para za život”, kaže Bratislav Vučković direktor JKP “Mediana”.

Jutros je gostujući u jutarnjem programu televizije Zona plus Vučković rekao da je situacija u preduzeću alarmantna a dalje nije hteo da odgovara na pitanja i napustio je emisiju koja je išla uživo.

“Prosto više nisam imao šta da kažem a da ne uvredim neke ljude, zato sam i napustio studio”, rekao je za Niške Vesti Vučković.

Računica govori da samo mesečno održvanje higijene u gradu kao i ZOO služba, koštaju Medianu blizu 28 miliona dinara. Ako na sve ove obaveze dodamo i zbrinute radnike JKP Gorica, jasno je da u računici nešto “škripi”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com