Društvo

K O N K U R S za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih škola

Niški kreativni studio i Internet časopis za podsticanje dečjeg stvaralaštva Tabla, povodom organizacije festivala dečjeg stvaralaštva Tabla Fest 16, raspisuju javni konkurs za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola.Učenici mogu da se prijave na konkurs sa radovima na sledeće teme:

1. Nasmejana Tabla
2. Ako neko misli da sam mali(a)
3. Srećna(an) sam kad pomognem

Dragi patuljasti narode, buduće kolege pisci i slikari , hteli bismo da vam damo nekoliko smernica uz ovaj konkurs Table i da vam pomognemo da vaši radovi budu još bolji, obratili su se organizatori mališanima.

“Prva tema “Nasmejana tabla” pruža vam velike mogućnosti da sve što napišete ili nacrtate smešno, podvedete pod ovaj naslov (preciznije nadnaslov).
Ako su neki o vama mislili da niste dorasli nekom zadatku a vi im pokazali suprotno, ili se možda zaljubili ili uradili nešto što je karakteristično za starije podvedite pod drugu temu “Ako neko misli da sam ja mala(i)”… I treća tema takođe vam daje mogućnosti da svoja dobra dela opišete ili isrcrtate. Da li je to pomoć drugu, drugarici, starijem ili nekom nepoznatom to ćemo saznati iz vaših radova. A sada na posao. Olovku u ruke i srećno!”, poručuju organizatori konkursa.

 

Rok za slanje radova je 31. mart za one koji stižu e-poštom,  dok za radove, koji dolaze običnom poštom, datum slanja ne može biti posle 31. marta 2016. godine.

Radove slati na adresu:
Niški kreativni studio
(za „Tabla Fest 16“)
Ljubomira Nikolića 17/26
18000 Niš

ili na adresu e-pošte: tablafest@gmail.com

Radovi će biti ocenjivani po sledećim kategorijama:
1.Učenici I i II razreda*, odnosno I do III razreda**
2.Učenici III do V razreda*, odnosno IV do VI razreda**
3.Učenici VI do VIII razreda*, odnosno VII do IX razreda**
* Osmogodišnje škole, ** Devetogodišnje škole

Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije i inostranstva. Na ovaj konkurs zainteresovani učenici mogu poslati najviše tri likovna i tri literarna rada. Literarni radovi treba da budu napisani u Vord (Word) dokumentu, na jednom od standardnih fontova (Times New Roman, Arial) veličine 12, na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom. Likovni radovi se šalju u originalu (nikako kao slika e-poštom). Podloga, tehnika i format – po slobodnom izboru.

Radovi treba da budu potpisani i to: literarni radovi na Vord dokumentu ispod rada, a likovni na poleđini crteža. Ukoliko se literarni radovi šalju grupno (na jednom Vord dokumentu), onda ispod svakog rada napisati podatke o autoru.

Podaci o autoru koje je potrebno napisati: Ime i prezime, razred, naziv škole i mesto (država), ime pedagoga i kontakt podaci (adresa e-pošte ili broj mobilnog telefona). Ukoliko učenik ne želi da mu eventualna nagrada stigne na adresu škole, treba da napiše i adresu stanovanja.

Svi radovi koji ne ispunjavaju neki od uslova konkursa neće biti uzimani u ocenjivanje.

Prispeli radovi se ne vraćaju, a autori su saglasni da se njihovi radovi mogu objavljivati u Internet časopisu za podsticanje dečjeg stvaralaštva Tabla (www.tabla.org.rs ili http://tabla.srb).

Ko će ocenjivati radove?

Literarni radovi:
Stariji žiri:
1.Srđan Siđa Živković, glavni urednik Table,
2.Rusomir Arsić, dečji pesnik,
3.Momir Moma Dragićević, dečji pesnik.
Dečji žiri:
Učenici osnovnih škola koje sarađuju sa Internet časopisom za podsticanje dečjeg stvaralaštva Tabla.

Likovni radovi:
1.Dragan Marinković, direktor Table,
2.Budimir Cvetković, akademski slikar,
3.Bojana Tamindžija, akademska slikarka.

Napomena za literarne radove:
Literarne radove, koji nam stignu e-poštom, će ocenjivati oba žirija, dok će one literarne radove, koji budu stigli običnom poštom, ocenjivati samo Stariji žiri.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com