Društvo

Zagrli za retke – Zagrli za Ginisa

U periodu od 21. do 27. februara održava se akcija pod nazivom “Zagli za retke – Zagrli za Ginisa” koju su pokrenuli Hrvatski Savez za rijetke bolesti i Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije, a uključile su se i druge zemlje iz regiona i sveta. Cilj akcije je podizanje svesti javnosti o retkim bolestima i pružanje podrške osobama obolelim od retkih bolesti.Ideja akcije je da se prikupi i na zvaničan sajt kampanje www.hugforrare.com postavi što više fotografija zagrljaja kojima šaljemo poruku podrške ovim osobama. Da bi se oborio rekord i ušlo u Ginisovu Knjigu Rekorda potrebno je prikupiti više od 108.121 fotografija do 27. februara u ponoć. Svetski dan retkih bolesti se obeležava 29. februara tekuće godine.

Kako je akcija humanitarnog karaktera, Mensa Srbije je odlučila da se priključi ovoj akciji i tom prilikom će u subotu, 27. februara održati uličnu akciju “prikupljanja zagrljaja”. Pored slikanja sa prolaznicima, članovi Mense će pokušati da daju što više informacija zainteresovanima o akciji i retkim bolestima u svetu. Akcija će biti održana na platou ispred TPC Kalča, u periodu od 12h do 16h.

Iz Mense pozivaju sve zainteresovane građane da u tom periodu prošetaju do Kalče da zajednički pružimo podršku i širimo pozitivnu energiju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com