Društvo

Psi dobili park, do kraja godine još jedan

Zorica, štene mađarskog kuvasa, prvi je pas koji je razigrano prošetao zvanično otvorenim „Parkom za pse“ u Čairu.

 

Za svega nekoliko minuta Zorici se pridružilo još pasa, a njihovi vlasnici zadovoljni su što konačno imaju prostor za svoje ljubimce.

Zorica„Ovde će psi moći slobodno da se igraju i druže, što je vrlo važno za njihovu socijalizaciju. Ako Beograd može da ima nekoliko ovakvih parkova, možemo i mi makar jedan“, kaže vlasik psa Dragan Pešić.

Park je oprepljen mobilijarom za pse, a od aprila bi trebalo da ima i česmu sa pijaćom vodom, kažu u gradskoj opštini Medijana. Veterinarski institut iz Niša donirao je kamere koje će služiti za nadzor Parka, jer je bilo pokušaja krađe mobilijara. Opremanje ovog prostora koštalo je 4,3 miliona dinara.

„Ovo je prvi ovakav objekat južno od Save i Dunava. Bio je neophodan ne samo vlasnicima ljubimaca već i svim sugrađanima koji sada mogu slobodno da puste svoju decu na ostale travnate površine u parku“, rekao je predsednik GO Medijana Zoran Stojanović.

politicariDo kraja godine Niški ljubimci bi trebalo da dobiju još jedan ograđen prostor kod pešačkog mosta na Nišavi, iza Toplane, potvrdili su iz Gradskog veća.

„Radovi još nisu počeli ali se nadam da će još jedno šetalište biti završeno do kraja godine jer je preko potrebno vlasnicima pasa“, kaže većnik Jovan Stojković.

Prema podacima kinološkog društva „Nišava“ Niš, u gradu živi 5000 do 6000 pasa ljubimaca, a za njihovo istrčavanje i razonodu jeste neophodna veća površina.

„Zadovoljni smo što se izgradnjom ovog parka krenulo sa mrtve tačke. Međutim, treba mnogo više prostora i drugačiji tip mobilijara“, kaže predsednik Kinološkog društva „Nišava“ Nenad Dević.

Park za pse biće otvoren non-stop. Od 1. marta komunalna policija će oštrije kontrolisati i kažnjavati one koji šetaju pse bez povodnika van ovog prostora, najavio je većnik Stojković. Po gradskom pravilniku o načinu čuvanja i šetanja ljubimaca, psi tokom dana na gotovo svim površinama u gradu moraju biti na povodniku. Za veće rase obavezna je i korpa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com