Ekonomija

EPS nije nadležan za oslabadjanje od TV takse

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) danas je saopštilo da nije nadležno za oslobadjanje od plaćanja takse za javni medijski servis i da za ostvarivanje tog prava gradjani treba da se obrate isključivo Radio-televiziji Srbije i Radio-televiziji Vojvodine.Načini i kriterijumi za oslobadjanje odredjeni su Zakonom o privremenom uredjivanju načina naplate takse za javni medijski servis, gde je i propisano da RTS i RTV odlučuju ko može biti oslobodjen od plaćanja TV takse, podseća EPS.

“Spisak obveznika TV takse svakog meseca EPS dobija od RTS i RTV i ne utiče na to ko može biti oslobodjen od plaćanja TV takse. Prethodna oslobadjanja za TV pretplatu ne važe, a gradjani na šalterima distribucija ne mogu da podnesu zahtev za oslobadjanje”, navodi se u saopštenju.

Zakonom o javnim medijskim servisima je od 1. januara ove godine uvedena obaveza plaćanja mesečne takse od 150 dinara za svako fizičko i pravno lice koje ima električno brojilo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com