Hronika

VAPAJ MAJKE STRADALE DEVOJKE: Krivac za Vanjinu smrt mi se nije ni izvinio

Nikola Tošić (24), koji je izazvao nesreću u blizini sela Gornja Vrežina kada je nastradala hrvatska državljanka Vanja Janković (18) negirao je krivicu na današnjem saslušanju pred Višim sudom u Nišu

Nišlija Nikola Tošić (24), koji je 22. jula prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u blizini sela Gornja Vrežina kada je smrtno stradala hrvatska državljanka Vanja Janković (18) negirao je krivicu na današnjem saslušanju pred Višim sudom u Nišu.

On je, vozeći sa 1.28 promila alkohola, motorom udario u ogradu nadvožnjaka, a devojka koja je bila sa njim je preletela preko i pala sa visine od desetak metara na autoput.

vanja 01
Foto: Telegraf

S obzirom na to da je Tošić tvrdio da je bio sam na motoru, te da je napustio mesto tragedije, osim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja sudi mu se i zbog nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

– Ne priznajem krivična dela i ne osećam se krivim, jer je motor iz nejasnih razloga proklizao – rekao je Tošić, a njegov branilac je dodao da on nije kriv ni za drugo krivično delo koje mu se stavlja na teret, jer je devojka na mestu ostala mrtva, pa joj pomoć ništa ne bi značila.

Optuženi je na suđenju pokušao da se izvini majci stradale devojke što je ona sprečila.

– Sada je kasno, ne prihvatam izvinjenje – rekla je ucveljena majka, dok je pokušavala da savlada suze. Ona je kazala da je od smrti njene kćeri prošlo tačno sedam meseci, a da za to vreme ni Tošić niti iko od njegove familije nije ni pokušao da ih kontaktira i izrazi žaljenje zbog Vanjine smrti.

Opširnije na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com