Društvo

Semafori u Voždovoj počinju sa radom sredinom marta

Postavljanje novih semafora u Voždovoj ulici u Nišu je u toku, zemljani radovi su završeni sada sledi postavljanje konstrukcije i podešavanje semafora. Rok za završetak radova je 15 mart, potvrdio je za Niške Vesti Mihajlo Zdravković, većnik zadužen za saobraćaj. Postavljanje ovih semafora finansira Fond za bezbednost u saobraćaju i Grad Niš, radove izvodi preduzeće “Selma” iz Subotice.

Vest da će pešaški prelazi kod Osnovne škole “Vožd Karađorđe” i Gimnazija biće dodatno obezbeđeni semaforom naišla je na odobravanje kod većine Nišlija, naročito roditelja učenika obližnjih škola.

“Radovi su u toku, sledi postavljanje novih semafora, dok će ovaj postojeći stari biti uklonjen i zamenjen novim. Rok za završetak radova je 15. marta i ja sam siguran da će taj posao biti završen do tog datuma”, rekao je za Niške Vesti, gradski većnik zadužen za saobraćaj Mihajlo Zdravković.

Postavljanjem novih semafora đaci će dodatno biti upozoreni da pravilno prelaze ulicu.

2013. godine dvojica osmogodišnjaka bila su povređena kada je na njih naleteo automobil, dok su pretrčavali ulicu ispred škole.

Postavljanje ovih semafora finansira Fond za bezbednost saobraćaja i Grad Niš, radove izvodi preduzeće “Selma” iz Subotice. Kada je tender za ovaj posao bio objavljen, JKP “Gorica” (koja je ranije bila zadužena za signalizaciju u gradu) bila je u blokadi i nije mogla da učestvuje za ovaj posao, zato postavljanje radi preduzeće iz Subotice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com