Društvo

DRAMATIČNO! Pod lavinom sa sinom u naručju

Ekspediciju planinara iz Niša, Surdulice i Vladičinog Hana i Makedonije tokom uspona na Šar planinu 15. februara zahvatila je lavina, ali srećom sve se dobro završilo! Iako je devet od ukupno 17 planinara bukvalno bilo zatrpano snegom, njihove kolege su brzo priskočile u pomoć i uspele da ih pronađu u snegu i spasu ih.

Među zatrpanima je bio i Nišlija Batica Pavlović i to sa devetogodišnjim sinom Pavlom. U emisiji „Kafe promaja“, za gledaoce TV Zona plus priča o tim dramatičnim trenucima.

Pavlović kaže da se sve dogodilo prilikom pokušaja da osvoje vrh Plat, visok 2.390 m nadmorske visine. Posle dve trećine pređene staze, negde na oko 2. 100 m nadmorske visine, zastali su da se odmore. I tada se desilo.

Samo što smo krenuli, začula se tutnjava, poput topota konja ili bizona! Sin je bio pored mene. Imao sam samo toliko vremena da ga zgrabim u zagrljaj i okrenem leđa nadolazećoj lavini. Osetio sam strašan udarac. Sneg je počeo da nas valja. Trajalo je čitavu večnost, čini mi se! Našli smo se u mraku, potpuno zatrpani! Sve vreme mi je samo jedno bilo na pameti: ne smem da izgubim orijentaciju u prostoru! Moram da znam gde je nebo!

Opširnije na TV Zona plus

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com