Društvo

FILMSKI OBRT Beskućnik Bratislav izlazi iz grobnice

Filmski obrt u životu niškog beskućnika posle odluke Suada Ćelića iz Amerike da mu pomogne. Dobio novac za garderobu i hranu. Čim stignu dokumenta biće pokrenut ostavinski postupak

ŽIVOT Bratislava Stojkovića (44), čoveka koji više od 15 godina spava u grobnici pored tri limena sanduka na napuštenom starom groblju u Nišu, mogao bi da se promeni iz korena. Jer, nagrađivani dokumentarni film inspirisan njegovim životom “U kući sa mrtvima” pogledao je i Podgoričanin Suad Ćelić, koji već decenijama živi i radi u SAD. I čim je odgledao film, odlučio je da pomogne Bratislavu.

Tako je Stojković, posle deceniju i po beskućničkog staža, na putu da dobije dokumenta, pokrene ostavinski postupak i popravi kuću koja je oštećena u požaru u kojem je nastradao njegov otac i gde je izgorelo sve što je imao.

Bratislav se nikada nikome nije žalio, ali je zahvaljujući svom “stanovanju” u grobnici u jednom trenutku bio prava “medijska zvezda”. Tada su Saša Đorđević, Jasmina Ranđelović, Bojan Ranđelović, Miodrag Stanković, Jelena Đukić Pejić i Gradimir Nikolić odlučili da odu korak dalje i snime dokumentarac o njemu. Dve godine kasnije usledio je obrt, koji ne bi ostavio ravnodušnim ni holivudske filmadžije.

– Suad Ćelić je poslao novac da mu se kupi garderoba, uplaćena su mu dva obroka dnevno u ekspres-restoranu, a u toku je sređivanje lične dokumentacije, jer Bratislav nema ni ličnu kartu. Kad to završimo, moći će da se prijavi za socijalnu pomoć i narodnu kuhinju. Angažovali smo advokatsku kancelariju koja će mu pomoći u obezbeđivanju dokumentacije kako bi pokreneo ostavinski postupak – ne krije radost Gradimir Nikolić, producent filma, i dodaje da su priželjkivali da se pojavi neko poput Suada.

Opširnije na Večernje Novosti

Dokumentarni film (NGTimProduction)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com