Društvo

Deca pokazala humanost

U Dečijem centru u Nišu danas je organizovana izložbu radova koji su nastali na besplatnim radionicama u toku zimskog raspusta.

Deca su pokazala svoju kreativnost kroz likovnu, lutkarsku, muzičku sekciju, ali i mogla da se oprobaju u ritmičkoj gimnastii i dečijem pozorištu.

Ti radovi su bili izloženi danas u Dečijem centru.

Obzirom da se bliži međunarodni dan dece obolele od raka, nastavljamo, u ovu svrhu, humanitarnu akciju u kojoj prikupljamo pomoć za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Radove sa izložbe zainteresovani su kupovali sredstvima za higijenu, koja su preko potrebna ovom udruženju, rekla je Sandra Petković v.d. direktorka Dečijeg centra.

NURDOR obeležava 15. februara međunarodni dan dece obolele od raka, tako da je Dečiji centar ovom humanitarnom akcijom želeo da se uključi u obeležavanje tog dana.

Dečiji centar je prethodnog meseca organizovao u saradnji sa “Trećom polovinom” predstavu koja su gledala deca iz Gimnazije Svetozar Marković, tako da će i ta sredstva koja su tada prikupljena takođe biti donirana NURDOR-u, kaže Petković za Niške Vesti.

Zimske besplatne radionice probudile su veliko interesovanje, tako da je oko 200 dece prošlo kroz Dečiji centar za dve nedelje. Bilo je i dana kada je oko 50 dece dnevno dolazilo na neku od radionica.

[foldergallery folder=”images/galleries/deciji centar”]

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com