Kultura

Veče improvizacije u Nišu

Nišlije će biti u prilici da u sredu 17. februara u Domu vojske čuju i vide mastore stand up-a. Nastupaju Srđan Dinčića, Nesha Bridges i Aleksandar Perišić i pozivaju sve Nišlije da dođu i vide nešto potpuno drugačije.

U decembru 2014. godine po prvi put je organizovano veče improvizacije sa komičarima iz organizacije Standup.rs. Nastup je bio održan u klubu komedije Ben Akiba comedy club & bar, prvom klubu tog tipa u Srbiji.

Komedija improvizacije ili improv predstavlja scensku formu u kojoj se većina ili ceo izvedeni materijal smišlja na samoj sceni tokom nastupa. To znači da se sve priče, dijalozi i akcije izvode bez prethodno pripremljenog materijala tako da komičari kroz različite igrice demonstriraju svoju duhovitost, kao i brzinu smišljanja fora i odgovora u datoj situaciji.

Jedan od majstora ove veštine Aleksandar Perišić je rekao o sebi:

“Ne ulaziti u rasprave sa njim, zbog bojazni da ćete dobiti odgovor, preopširan čak i po Tolstojevim standardima, u kome će koristiti rečnik diplomca sa umetničkog fakulteta. Istina je da je on jedino mogao da završi kao šibicar, u najboljem slučaju prodavac sladoleda. Obavezno ponesite paradajz, jaja i slične artikle kako bi konačno mogao da kaže da mu stand up komedija donosi hranu na sto.”

Niška publika će moći da vidi i Srđana Dinčića koji kaže da je često smoren k’o Balašević kad je za rođendan dobio par mandarina i malog belog zeca.

“Mrzim kad mi fale pare da kupim nešto što mi ne treba”, dodaje duhoviti Dinčić.

Nesha Bridges tvrdi da je život stand up i stand up život. Kralj je imitacija ljudi koje niko ne poznaje, ali nakon njegovog nastupa svima se čini da bi opisane ljude prepoznali na ulici. Reči koje ga najbolje opisuju bile bi karirani stoljnjaci, mesingane piksle i bela roljetna. A možda i ne.

U svakom slučaju… nasmejaćete se, ostaćete zabezeknuti, pomislićete da je to što radi genijalno ili možda da ste videli najveću glupost u životu.

Sreda 17. februar u Domu vojske!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com