Društvo

STUDENTKINJE BEZ POMOĆI NIŠA I LESKOVCA Čekirale karte a ne mogu u Strazbur

Studentski tim niškog Pravnog fakulteta neće učestvovati na simulaciji suđenja u Strazburu ako do danas ne uplati 1.200 evra za kotizaciju!

Prestižno takmičenje budućih pravnika biće održano od 14. do 19. februara, ali niški tim još nije obezbedio novac za takmičenje u Evropskom sudu za ljudska prava.

Umesto da pripremaju simulaciju suđenja, studentkinje Aleksandra Stojanović, Tamara Stanojević, Jelena Mladenović i Ivana Petrović, i dvojica akademskih trenera Darko Dimoski i Ivan Ilić još pokušavaju da nađu novac jer čelnici Niša odbijaju da im pomognu.

– Naša ekipa je jedina iz Srbije uspela da se izbori za plasman među 16 timova iz cele Evrope. Nijedna ekipa iz zemalja bivše Jugoslavije to nije uspela. Zaista bi bila velika šteta da zbog novca naše odlične studentkinje ne mogu da pokažu svoje znanje. Tim pre, što je prošle godine naš tim osvojio prvo mesto – kaže mentor Ivan Ilić.

On napominje da je Pravni fakultet na vreme uplatio 1.500 evra za avionske karte.

– Kucali smo na mnoge adrese, tražili pomoć od banaka, ali nismo uspeli da dobijemo neophodan novac. Obratili smo se predsedniku Skupštine Miletu Iliću jer je on govorio o neophodnosti formiranja fonda za talente. Međutim, fond još ne postoji – veli on.

Opširnije na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com