Politika

Niške naprednjake u izbore vodi novoformirano “operativno telo”

Kako niški naprednjaci ni nakon raspuštanja Gradskog odbora nisu pokazali jedinstvo, u više navrata potpredsednik stranke Bratislav Gašić dolazio je u Niš da pomiri, čini se nepomirljivo. Očigledno da se u tome nije uspelo i da centrala stranke nije zadovoljna bila ni radom povereništva, pa su visoki predstavnici stranke na sinoć održanom sastanku ponovo od niških naprednjaka zatražili jedinstvo.

SNS se ozbiljno sprema za predstojeće izbore i u okviru tih priprema je održan sastanak sa potpredsednikom stranke Bratislavom Gašićem, rekao je za Niške Vesti član predsedništva stranke i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

perisicc

“Dogovorili smo se o načinu funkcionisanja stranke uoči izbora, oko onoga šta se očekuje od nas, šta je to što SNS stavlja kao svoje prioritete. Gašić je rekao da je prioritet jedinstvo u stranci i da se nastavi jedan pozitivan trend u radu SNS-a. Očekivanja građana su velika i mi moramo da se pripremimo za izbore i da na ta očekivanja odgovorimo”, istakao je Perišić.

Na sastanku je formirano operativno telo od šest funkcionera stranke, čiji je cilj da pripremi sledeći sastanak koji će se desiti za deset petnaest dana. Na pitanje novinara da li je tačno da su se na sastanku desile i neke personalne promene u rukovođenju strankom u Nišu Perišić kaže:

“Nikakve kadrovske promene se nisu dešavale. Formirali smo samo jedno operativno telo čiji je cilj da pripremi strategiju kako će stranka da funkcioniše za vreme izbora, kako će biti organizovan rad mesnih i opštinskih odbora i da se pripremi rad na nivou Gradskog odbora. Data je prilika svim članovima koji su to želeli da daju svoje mišljenje i iznesu svoje sugestije oko funkcionisanja stranke za vreme izbora”.

Perišić je rekao da je sledeća faza priprema izbornih štabova.

“Ovo je bio redovan i sasvim normalan sastanak u predizborno vreme”, rekao je za Niške Vesti Milan Stanojković i naglasio da oko personalnih rešenja sinoć nije bilo reči.Stanojkovic2

Bilo je razgovora o načinu formiranja izbornih štabova.

“Stranka će veoma brzo odrediti osobu koja će biti šef Izbornog štaba na nivou Nišavskog okruga. Ta osoba će imati značajne ingerencije na nivou Gradskog odbora Srpske napredne stranke. Stranka mora da zbije svoje redove i da se organizuje pred izbore, sledi kampanja, sledi predstavljanje našeg programa građanima. Naravno da moramo da budemo svi uključeni u to i moramo da se organizujemo bolje nego što je to bilo u prethodnom periodu. Sastanak je prošao u dobroj atmosferi. Gradski odbor je spreman da organizuje sve aktinosti koje nam predstoje u izbornoj kampanji”, rekao je Stanojković Niškim Vestima.

Osim Bratislava Gašića sastanku su prisustvovali i članovi Izvršnog odbora stranke Dragan Stefanović i Nenad Petković. Sastanak je održan iz dva dela jer nije mogao odjednom da bude prisutan veliki broj ljudi, ali je na oba sastanka Gašić saopštio isto.

Da nije mogao da uđe niko neplaniran brinula se neka vrsta “obezbeđenja”, koja je utvrđivala identitet prisutnih. Nisu prepoznali čak ni zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića, pa su mu tražili ličnu kartu. Revoltiran napustio je sastanak i na svom facebook profilu napisao:

“Poniženje, 2010.godine na poziv Predsednika SNS-a bio sam na bini u Beogradu među 100 viđenijih Srba koji su pristupili SNS- u. Večeras na poziv rukovodstva SNS- a Niš pozvan sam na sastanak na kome je pred ulaz grupa mladića koji nisu ni znali da postoji SNS 2010.god, pet minuta utvrđivala moj identitet kao zamenika gradonačelnika, ali i to da li uopšte mogu da uđem na pomenuti sastanak. U ovom mom gradu sam 44 godine, ali ovako poniženje nikad nisam doživeo”, napisao je Slavković na svojoj Faceoouk strani.

Očigledno da nije smeo ovo da napiše, ili se razljutio, pa je post obrisao.

ljuba

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com