U fokusu

Sa zdravstvenom knjižicom u privatne klinike?

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas će uskoro početi potpisivanje ugovora sa privatnim zdravstvenim ustanovama u kojima će pacijenti moći da se leče uz zdravstvenu knjižicu.

“Biće upućeni pozivi za potpisivanje ugovora, a počećemo od privatnih oftalmoloških klinika koje se bave operacijama katarakte i ginekološkim klinikama koje rade vantelesnu oplodnju”, kazao je Lončar novinarima nakon sastanka sa predstavnicima Asocijacije privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi u Srbiji.

Prema rečima ministra, vremenom će se broj privatnih ustanova sa kojima će se potpisivati ugovori povećavati, a prioritet će biti one usluge za koje postoje liste čekanja.

On je istakao važnost uspostavljanja jedinstvenog sistema, kako bi se došlo do potpunih podataka o radu i uslugama koje pružaju privatne klinike i ordinacije.

Ministar je najavio i da će uskoro na sajtu Ministarstva zdravlja biti objavljen spisak privatnih ustanova koje rade regularno i prijavljuju sve čime se bave.

Opširnije na Beta.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com