Ekonomija

STRANCI DOLAZE Sve više Grka, Bugara i Rusa na niškim sokacima

Niš je u 2015.posetilo skoro 76.000 turista, od kojih su 41.045 stranci, što je za 10,6 odsto više nego prethodne godine. Da sve više turista dolazi u Niš potvrđuje i broj noćenja kojih je od januara do kraja decembra 2015.godine bilo 148.193, što je više za 13,8 odsto.

Niški merak, topla atmosfera, bogato kulturno-istorijsko nasleđe, spomenici i razni festivali čine Niš sve privlačinijim za turiste.

Najviše stranih turista dolazi u Niš iz Grčke i susedne Bugarske, ali se na niškim sokacija sve češće može čuti i ruski jezik.

– Grci čine 12 odsto stranih turista, na drugom mestu su Bugari kojih je 11 odsto, dok je Rusa trenutno šest odsto ali sa tendencijom rasta. Postoji veliko interesovanje ruskih turista za Niš, a dve grupe tur-operatera koje su boravile u našem gradu to potvrđuju. Ima dosta banja na jugu Srbije koje mogu biti inetereantne ruskim turistima i kojima bi Niš bio početna tačka za posetu Srbiji. Naravno zahvaljujući aerodromu „Konstantin Veliki“ – kaže direktor Turističke organizacije Uroš Parlić.

Opširnije na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com