Sport

Na futsal šampionatu Evrope igraju trojica Nišlija

Šampionat Evrope u futsalu počinje večeras u Beogradu. Učestvuje 12 reprezentacija Starog kontinenta. Među najboljim igračima malog fudbala u Evropi naćiće se i  trojica Nišlija koji igraju u srpskoj reprezentciji. Mladen Kocić, Miloš Stojković i Dušan Milojević igrač Kalče, koja je ponela titulu jesenjeg prvaka. Kocić igra u hrvatskom Nacionalu, Miloš Stojković u kragujevačkom Ekonomcu dok je Milojević dobio ponudu da igra za jedan rumunski klub ali će o odlasku odlučiti tek nakon ovog Evropskog prvenstva.

Evropski šampionat počinje večeras od  18.30 u Areni kada će snage domeriti selekcije Srbije i Slovenije.

Selektor reprezentacije Srbije u futsalu Aca Kovačević kaže:futsal főoldali banner

“Pobeda nad Slovenijom nam širom otvara vrata četvrtfinala, ali nema sumnje da će biti veoma teško. Igrali smo sa tom reprezentacijom mnogo puta i ekipa su za poštovanje. Svesni smo koliko interesovanje je izazvao ovaj turnir i učinićemo sve što je do nas da se odužimo svima koji će nas podržati”, rekao je Kovačević.

Pored Srbije i Slovenije, u grupi A je Portugalija, sa kojom će se srpski reprezentativci odmeriti snagu u subotu od 21 sat.

U grupi B su Španija, Ukrajina i Mađarska, u grupi C Rusija, Hrvatska i Kazahstan, dok su u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan.

Po dve najbolje reprezentacije plasiraće se u četvrtfinala, koja će biti odigrana 8. i 9. februara. Polufinale je 11, a finale i utakmica za treće mesto 13. februara.

Titulu šampiona Evrope brani Italija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com