Hronika

Kazna ubici iz “Carice” smanjena sa 14 na 9 godina zatvora

Veće Apelacionog suda u Nišu umanjilo je kaznu Milošu Jovanoviću (23) iz Niša sa 14 na devet godina zatvora zbog ubistva Marka Cvetkovića (29) iz Niša, dovođenja u opasnost života njegovog druga Vladimira Stanojevića i nelegalnog posedovanja pištolja.

Apelacioni sud je konastatovao da je Viši sud pravilno utvrdio činjenično stanje, ali je delimično usvojio žalbu Jovanovićevog branioca Saše Kneževića jer olakšavajućim okolnostima – da je okrivljeni u momentu imao samo 19 godina i da je neosuđivan – nije dat “pravi značaj i mera”.

Ubistvo se desilo 11.novembra 2012.godine u ćevabdžinici „Carica“ na Bulevaru dr Zorana Đinđića u Nišu. Iako je Cvetković inicirao incident tako što je bez razloga počeo da tuče Jovanovićevog druga Marka Milojkovića (23) – što su zabeležile i kamere, sud je zaključio da nema mesta nužnoj odbrani jer su poslednja tri hica ispaljena u momentu kada se napad završio.

Opširnije na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com