Magazin

BUDI DAMA ZA STOLOM Ne srči supu i ne budi alava!

Džaba jednoj ženi šminka, skupa garderoba, visoke potpetice i parfemi ako njeno ponašanje nije primereno.

Unutrašnja lepota, stav i način izražavanja su ono što jednu damu izdvaja od mase drugih žena. Dama zna kako da hoda, kako da priča, da se ponaša u restoranu i pozorištu, ali i kako da kao prava domaćica postavi sto i usluži goste.

Ukoliko želite da ostavite utisak kulturne, vaspitane i prefinjene žene, evo nekoliko obaveznih pravila bontona za stolom.

Postoji toliko pravila koja se odnose na ponašanje za vreme ručka ili večere da pojedine žene, iz straha da ne pogreše, često odustaju ili ostanu gladne i piju vodu, jer što je sigurno – sigurno je. Nema potrebe za time. Ako inače ne srčete supu, ne jedete alavo i ne držite laktove na stolu, ne treba vam mnogo da savladate pravila koja će vam pomoći da se osećate samouvereno i prijatno u svakoj prilici.

Postoje stvari koje radi muškarac i u koje jedna dama ne treba da se petlja, koliko god bila dominantna. U restoran i drugi sličan objekat uvek prvi ulazi muškarac, iz bezbednosnih razloga, dok žena izlazi prva. On takođe bira sto, naručuje jelo i piće, konsultujući se sa vama. Vi, kao lepša polovina, prva počinjete sa jelom. Sedite uspravno, nemojte se grbaviti, pravilnim položajem tela odajete utisak samopouzdane osobe. Takođe, zaboravite na naslanjanje laktova na sto, već između obroka držite ruke u krilu.

Opširnije na Alo.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com