Društvo

Niški radnici očajni, ministri suzama ne veruju

Najavljeni novi protokol iz koga bi posle više od decenije bivši radnici društvenih preduzeća dobili odgovor ko će i kada isplatiti novac koji su im firme ostale dužne – opet nije stigao iz ministrastva privrede. Država je preuzela preduzeća u restruktuiranju i njihove dugove radnicima, ali se rešavanje problema odlaže godinama.

U Nišu, bivši radnici se i dalje okupljaju svakog petka, a zbog 6,5 miliona dinara duga Zoran Nešić štrajkuje glađu. Da li ispred Gradske kuće ili u svojoj – svejedno je, kaže Zoran Nešić koji štrajkuje glađu tačno dvanaest dana.

“Ja tražim hitnu isplatu zarada. Ne odustajem do konačnog rešenja”, kaže Nešić.

Konačnom rešenju trebalo je da budu bliži nakon sastanka koji je u utorak održan u Ministarstvu privrede.

Radnicima je rečeno da će nove informacije o toku pregovora i novim protokolima dobiti danas. Međutim, kao ni prethodnih 3. 000 puta, na prethodnim protestima, to se ni danas nije dogodilo. Umesto rešenja, došla je informacija o novom sastanku – sledeće srede.

“Ajte da sačekamo tu sredu da vidimo šta će da nam kažu. Ako i onda nemamo neki dogovor da se mi skupimo i idemo svi”, poziva ih član gradskog veća Mihajlo Zdravković.

Oni kažu da za put u Beograd nemaju para.

Opširnije na N1info.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com