Društvo

Vučković: Ako radnici dobiju sporove “Mediana” će nestati!

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ još nije izbeglo opasnost koja mu je krajem prošle godine zapretila u vidu tužbi zaposlenih na ime isplaćivanja manjih plata od onih koje propisuje kolektivni ugovor.

Prema rečima direktora JKP „Mediana“ Bratislava Vučkovića do sada je pristiglo 15 tužbi bivših i sadašnjih radnika, međutim u najavi je još blizu stotinak, možda i veći broj.

Vučković podseća da „Mediana“ ima blizu 1.000 zaposlenih, a prosečno potraživanje po radniku na ime manje isplaćenih zarada od onih koje je propisivao kolektivni ugovor iz 2011. godine iznosi 400.000 dinara.

„Ako bi broj tužbi bio veći, ako bi „Medianu“ zahvatio taj plamen, na kapiju preduzeća sigurno bi stavili katanac. Ni mnogo jači sistemi ne bi mogli da isplate 400 miliona dinara, koliko ukupno iznosi razlika u isplaćenim zaradama“, istakao je Vučković na današnjem sastanku sa predstavnicima Samostalnog sindikata i UGS Nezavisnost.

Vučković je kazao da je menadžment „Mediane“ proteklih godina morao da isplaćuje manje zarade od onih koje su bile predvidjene kolektivnim ugovorom jer su ga na to obavezali propisi i uredbe koje je donosila Vlada Srbije.

„Da nismo poštovali Vladine uredbe i propise verovato bi došlo do obustave transfera prema gradu“, kazao je Vučković.


Opširnije na Jugmedia.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com