Ekonomija

Staroj planini neophodni inostrani turisti

Na niškom aerodromu potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između JP „Aerodrom Niš“, JP „Stara Planina“, kao i između Turističke organizacije Niša i JP „Stara Planina“.

Ovo bi trebalo da doprinese povećanom broju turista na Staroj Planini, koja bi se promovisala preko Turističke organizacije, ali i većem broju putnika na aerodromu kojima je ova planina krajnja destinacija.

turizamplanina

“Razvoj Stare planine direktno će uticati na povećan broj putnika na niškom aerodromu, a samim tim i na povećan profit od aerodromskih usluga, rekao je direktor Aerodroma Niš Vladica Đurđanović.

turizamplanina3

Direktor JP Stara planina Vladimir Simović kaže da je saradnja sa lokalnim i regionalnim organizacijama od prioritetnog značaja.

“Stara planina je prepoznata od domaćih turista, ali nama je u narednom periodu cilj da bude prepoznata i od stranih turista, prevashodno turista iz Rusije”, istakao je Đurđanović.

turizamplanina4

Ova tri preduzeća već sarađuju kada je promocija Niša u pitanju, tako da je povezivanje Stare planine sa Aerodromom i Gradom logičan nastavak.

“Stara planina je manje vidljiva na stranom tržištu. Mi smo tu da svi zajedno pomognemo sami sebi i da se međusobno podržimo”, kazao je Parlić.

Učestvovaćemo na konkursu Ministarstva turizma za promociju Niša i Stare planine na međunarodnim sajmovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com