Hronika

Bankarski službenik priznao da je pare klijenata potrošio na kockanje

Miloš Krivokapić (31) optužen je da je sa računa više klijenata, bez njihovog znanja, podigao i prisvojio oko 550.000 evra, a u međuvremenu pred Višim sudom u Nišu priznao je krivicu.

– Kriv sam za krivična dela koja mi se stavljaju na teret po obema optužnicama, ali osporavam iznos štete. Zbog specifične situacije ne mogu da se izjasnim koji je tačno iznos u pitanju, ali je on mnogo manji od onog koji se navodi u optužnicama – rekao je Krivokapić juče pred sudom.

On je optužen da je počinio dva krivična dela zloupotrebe odgovornog lica kojima je protivpravno stekao oko 550.000 evra, kao i da je počinio krivično delo posluge tako što je ukupno 268.000 evra nezakonito podigao sa računa klijenata AIK banke kako bi se njime poslužio a potom ih vratio na njihove račune. Novac je, kako se sumnja, trošio na klađenje na internetu.

Svi štedni ulozi moraju da budu osigurani. U ovakvim situacijama predviđena je isplata osiguravajućih društava – rekao je advokat optuženog Ognjen Radić.

Zamenica Višeg javnog tužioca Aleksandra Šošević duže od pola sata čitala je dve optužnice u kojima je opisano kako je Krivokapić podizao pare sa računa klijenata od avgusta 2010. do januara 2013.

Opširnije na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com