Hronika

INTERNET PREVARA! Platili kaparu, automobil nisu dobili

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu rasvetlili su više prevara kada su oštećenima preko internet sajta za prodaju polovnih automobila nuđena vozila iz inostranstva koja nikada nisu isporučena iako su kupci platili kaparu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevara, uhapšeni su L. M. (1986) i D. M. (1978), oboje iz Svrljiga.

Oni se terete da su na teritoriji Republike Srbije, od polovine 2013. do 26. januara 2016. godine oštećenima nudili na prodaju vozila iz inostranstva, lažno se predstavljajući i na ime kapare putem post-neta uzimali novac u različitim iznosima. Prilikom preuzimanja novca u poštama koristili su lične karte drugih osoba.

Efikasnom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhvatili su L. M. u okolini Sokobanje nakon preuzimanja novca.

L. M. i D. M. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

S obzirom na to da se sumnja da ima više oštećenih nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, pozivamo ih da se jave Policijskoj upravi u Nišu na telefone 192 i 018/503-173.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com