Društvo

Učenici iz Niša u poseti Trebinju

Oko pedeset učenika i nastavnika iz osnovnih i srednjih škola Niša doputovali su u Trebinje, gdje će, smješteni kod svojih vršnajaka, sa njima učestvovati i u nastavnom procesu i družiti se u slobodnom vremenu.

U pitanju su učenici i nastavnici iz najveće niške opštine Medijana koji su u Trebinje stigli sa predstavnicima opštinske vlasti, a svi oni su prisustvovali prijemu u gradskoj skupštini gdje su im riječi dobrodošlice uputili gradonačelnik Slavko Vučurević i predsjednik Skupštine Grada Trebinja Slobodan Prtilo.

„Nadam se da će vaš boravak kod nas biti ugodan, i da ćete se već danas, pored dugog puta sa juga Srbije na jug Bosne i Hercegovine, započeti lijep i nezaboravan boravak kod nas. Nadam se da ste naišli i na dobre i gostoljubive domaćine koji će učiniti sve da vam kod nas bude što ljepše i da ćete iz našeg grada ponijeti lijepe uspomene i još ljepša i trajna prijateljstva“, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Vučurević koji je potvrdio da je i on sam, odnosno njegov dvanaestogodišnji sin, ugostio jednog dječaka.

trebinje2

„Na pomolu je i jedno naše čvrsto prijateljstvo“, dodao je Vučurević naglasivši da je ovo jedan od ljepših dana unjegovom obavljanju funkcije gradonačelnika, jer ga, dodaje, mladost uvijek razveseli i ulije vjeru u budućnosti i ovog grada i naše nacije.

Nadu u dalju saradnju je izrazio i predsjednik Medijane Zoran Stojanović koji je došao sa djecom i natavnicima radi unapređenja odnosa Trebinja i Medijane, i uz nadu proširenja saradnje i na privrednom nivou.

trebinje4

„Ovo je zgodna prilika da povežemo i naše privrednike, jer će, na kraju krajeva, i ova omladina vrlo brzo biti na našim mestima i rukovoditi ovom opštinom, njenom privredom i njenim životom“, rekao je Stojanović, sa kojim se složio i predsjednik Skupštine Opštine Medijana koji je istakao da je ovo njihova najdraža saradnja među brojnim pobratimskim opštinama koje imaju i Medijana i grad Niš.

trebinje3

Gostima iz Srbije su u Gradskoj Skupštini uručeni i prigodni pokloni, posebno mladoj gimnazijalnik iz Niša Danici Stepanović koja je u Trebinju proslavila sedamnaesti rođendan.

Za goste iz Niša su trebinjski domaćini planirali i prigodne posjete manastiru Tvrdoš, Crkvini i ostalim znamenitostima grada…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com