Društvo

Saradnja niškog i kragujevačkog Parking servisa

Direktori JKP Parking servis iz Niša i Kragujevca, Marko Janković i Nenad Vasiljević, potpisali su danas sporazum o poslovnoj saradnji između ova dva preduzeća. Oni su ujedno pozvali i privrednike Nišavskog okruga na međunarodni Sajam komunalnih delatnosti, koji će biti organizovan juna u Kragujevcu.

 

Direktor niškog Parking servisa Marko Janković rekao je da potpisivanje ovog protokola podrazumeva napore oba preduzeća u kreiranju inovacija u segmentu parkiranja, ali i zajednički nastup u telima i organima u kojima su oba preduzeća učesnici u zemlji i u inostranstvu.

“Mi smo i ranije imali dobru saradnju. Kragujevac koristi softver koji šalje nalog preko video linka, takozvani “video pauk”, koji je proizvod Parking servisa Niš. Naš softver je dao izuzetne rezultate i pomogao im da svoje poslovne performanse podignu na viši nivo”, istakao je Janković.

parking4

Kragujevac i Niš su i do sada u mnogo čemu zajedno nastupali. Gradovi su slične veličine i potencijala, a samim tim su imali i potrebu da se ujedine i zajednički deluju.

“Namera nam je da saradnju podignemo na još viši nivo. Održavaćemo dva puta godišnje sastanke i koordinirati naš rad i nastup, a sve u cilju unapređenja procesa rada i novih tehnologija“, kazao je u Nišu direktor JKP Parking servis Kragujevac Nenad Vasiljević.

Direktor JKP Parking servis Kragujevac demantovao je navode pojedinih opozicionih odbornika, koji su za skupštinskom govornicom poručivali rukovodstvu niškog preduzeća da ukoliko ne znaju da urede sektor parkiranja to mogu da nauče od Kragujevca, koji je, kako se čulo, tu oblast poverio privatnom sektoru, a grad ubire prihod od takse na godišnjem nivou od čak 500.000 evra.

“To nije tačno. Grad Kragujevac je osnovao JKP Parking servis 2003. godine. Pre toga je delimično oblist parkiranja obavljalo JKP Niskogradnja, koje je jedan od osnivača Udruženja parkirališta Srbije. Kao pravni sledbenik preduzeća Niskogradnja formirano je JKP Parking servis Kragujevac. Sve vreme je reč o javnom preduzeću koje je u državnoj svojini, čiji je osnivač grad. Kragujevac nije poverio komunalnu delatnost upravljanja parkiranja privatniku, niti sa privatnim sektorom ima bilo kakve veze”, istakao je Vasiljević, a kao dokaz novinarima dostavio podatke iz APR-a.

parking6

JKP Parking servis Kragujevac uplaćuje komunalnu taksu, i u zavisnosti od cene parkiranja i tarifnog sistema taj iznos nije ni približan navedenom, već iznosi oko 300.000 dinara mesečno, rekao je direktor Parking servisa iz tog grada.

Niški parking sa druge strane Gradu na ime takse uplaćuje oko 1,8 miliona dinara mesečno.

Direktor Šumadija sajma Dušan Petković pozvao je niške privrednike na Sajam komunalnih i sabraćajnih preduzeća, istakavši da Kragujevac jedini južno od Save i Dunava ima profesionalno sajmište. Na tom sajmu predstaviće se i niški Parking servis.

parking1

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com