Društvo

Pripravnik, a već direktor obrazovne ustanove?

Pre samo desetak dana Vlada Republike Srbije za vršioca dužnosti direktora Doma učenika imenovala je Mihajla Markovića. On je iz redova zaposlenih, a na mesto prvog čoveka Doma postavljen je kao partijski kadar. On je preuzeo dužnost od bivše direktorke pre dva dana, a primopredaja je kako saznajemo obavljena u veoma neprijatnoj atmosferi.

Ko je novi vršilac dužnosti Doma učenika srednjih škola u Nišu, čiji će zadatak biti da nakon brojnih afera vezanih za ovu ustanovu, popravi stanje i vrati ugled. Da li će on to moći da učini, obzirom na iskustvo, ili bolje reći neiskustvo koje ima, pitaju se mnogi.

Obavljena je primopredaja dužnosti, a novi vršioc već je dao jedan otkaz. Kako su Niške Vesti pisale, sada bivša direktorka dva dana pre razrešenja u Dom je vratila nekadašnjeg direktora Radosava Radenkovića i odmah ga postavila na mesto upravnika Doma u objektu Dimitrije Tucović. Novi direktor mu je već spremio rešenje o otkazu, a kako on nije bio tu da mu uruči, ovo rešenje okačeno je na oglasnu tablu, saznaju Niške Vesti.

Da je postavljen isključivo kao partijski kadar, to je sada već jasno. On je član Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, koji je da podsetimo neposredno pre imenovanja Markovića boravio u Nišu, kako mnogi ističu upravo iz tog razloga.

I pre imenovanja njegovo ime pominjalo se kao predlog vladajuće većine, što je tada za Niške Vesti demantovao predsednik Upravnog odbora Miloš Sekulić.

Do pre samo šest meseci Mihajlo Marković bio je član Socijalističke partije Srbije. Završio je istoriju, a u Domu učenika srednjih škola u Nišu, pre nego što je postavljen na mesto v.d. direktora radio je kao pripravnik na određeno vreme, samo tri godine.

spsbilbord

Po kojim je kriterijumima Mihajlo Marković izabran za vršioca dužnosti, Ministarstvo prosvete nije odgovorilo Niškim Vestima.

Naša redakcija ostala je i bez odgovora iz nadležnog Ministarstva na pitanje da li on ispunjava Zakonom propisane uslove, s obzirom na to da nema pet godina radnog iskustva i položen specijalistički ispit.

Bilo kako bilo, Mihajlo Marković je novi vršilac dužnosti direktora Doma učenika srednjih škola u Nišu i on će upravljati ovom ustanovom do raspisivanja i sprovođenja konkursa, odluka je Vlade Srbije.

SMENE I U UPRAVNOM ODBORU

Vlada Srbije smenila je i četiri člana Upravnog odbora Doma učenika. Za mnoge i ova smena predstavlja još jednu od afera bivše direktorke Sandre Popović. Naime, ona je iskoristila raspust i odsustvo zaposlenih, pa je sa trenutno prisutnim radnicima izabrala dva nova člana iz redova kolektiva i dva predstavnika roditelja. Interesantno i nezapamćeno je to da sada u Upravnom odboru nema ni jednog vaspitača. Radnike predstavljaju sekretarica i blagajnica ove obrazovne ustanove.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com