Društvo

ZOO Planet: Niški gimnazijalci pomažu životinjama

Da bi smo i tokom zime dobro brinuli o životinjama koje smo spasili potrebna im je hrana. Hranu za glodare, pse, mačke i konje možete doneti u „ZOO Planet“, selo Kamenica, Čegarski put bb.

Učenici gimnazije „Svetozar Marković“ došli su na ideju da pomognu životinjama koje je zbrinulo udruženje pa su u svojoj školi organizovali akciju prikupljanja novca za hranu. Nakon završene akcije učenici su kupili neophodnu hranu i danas će je zajedno sa svojim drugarima i profesorkom biologije doneti u udruženje ().

– Ovaj gest nam mnogo znači. Troškovi brige o životinjama su veliki, naročito u zimskom periodu kada nam je potrebno više sena i slame za prostirku. Životinje koje ovde borave pretrpele su velike stresove i zanemarivanja od strane vlasnika, a mi se trudimo da im pružimo najbolje, kako bi se što pre oporavili i socijalizovali – kaže Dušan Stojanović, predsednik udruženja.

Ovakav vid donacije od velike je pomoći udruženju. Apelujemo na kompanije i institucije koje su u mogućnosti i koje su društveno odgovorne, kao i na sve ljubitelje životinja da donacijom hrane pomognu životinjama koje smo spasili.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close