Društvo

Orden „Krst Milosrđa“ za dr Miodraga Lazića

Hirug Kliničkog centra u Nišu dr Miodrag Lazić dobio je ovih dana još jedno značajno priznanje – orden „Krst Milosrđa“. Ovaj orden dodelio mu je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na na proslavi Dana Republike Srpske 9. januara.

Doktor Lazić je kao hirurg dobrovoljac od septembra 1992. godine do februara 1996. godine na Ilidži vodio Srpsku ratnu bolnicu.

Za to vreme prošlo kroz bolnicu je prošlo oko 15.000 ranjenika, a dr Lazić je imao više od 3.500 operaciju u opštoj anesteziji.

Predsednik RS Milorad Dodik je na svečanosti povodom Dana Republike Srpske zahvalio dr Laziću na svemu što je učinio za Republiku Srpsku, a zahvalio se i Kliničkom centru u Nišu na podršci koju je pružao dr Laziću za vreme njegovog boravka u Srpskoj ratnoj bolnici.

Za izuzetno zalaganje i požrtvovanost koju je pokazao za vreme ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, dr Lazić je 1994. godine od Patrijarha Parta odlikovan ordenom Svetog Save, a od Vojske Republike Srpske dobio je medalju za hraborst „Milan Tepić“.

U ime Klinićkog centra u Nišu dr Zoran Radovanović čestitao je dr Laziću na još jednom značajnom odlikovanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com