Ekonomija

Studenti ekonomije na praksi u Parking servisu

Ugovorom o poslovnoj saradnji koji je zaključen između Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu i JKP „Parking servis“-Niš, predviđene su zajedničke aktivnosti studenata ekonomije i stručnih službi preduzeća u cilju sticanja neophodnih praktičnih znanja iz oblasti finansijsko-komercijalnih poslova, a kroz višenedeljnu stručnu praksu.

 

„Kao nekadašnji student Ekononomskog fakulteta u Nišu, u potpunosti razumem potrebu organizovanja stručne prakse, jer je to najbolji način da studenti stečena teorijska znanja upotpune praktičnim iskustvom, i kada nakon završetka studija dođu u poslovno okruženje na najbolji način mogu da odgovore poslovnim izazovima.Obaveza Parking servisa je da obezbedi kvalitetne mentore koji će raditi sa studentima i koji će im pružiti stručnu obuku, sa posebnim osvrtom na onaj deo aktivnosti koji je specifičan za javni sektor.“- rekao je Marko Janković, direktor JKP „Parking servis“-Niš.

02

„S obzirom da teorija osvetljava put praksi, a praksa daje hranu teoriji, nakon razgovora sa našim studentima, utvrdilismo da ono što najviše nedostaje tokom studiranja jeste upravo praksa. Zato smo pokrenuli široku akciju letnjih stručnih praksi, pored redovnih praksi koje se već realizuju nastavno-naučnim programom. Ovom prilikom se zahvaljujem Parking servisu, na pokazanoj društvenoj odgovornosti i iskazanom interesovanju za učešće u ovom projektu.“-izjavila je prof. dr Jadranka Đurović Todorović, dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu.

03

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com