Društvo

Traže zaostale plate 6 godina

Radnici propalih niških firmi ponovo protestovali pred gradskom kućom

Stotinak radnika propalih niških firmi Mašinske i Elektronske industrije, “Građevinara” i “Đuke Dinić” u petak su ponovo protestovali ispred Gradske kuće tražeći od Grada i Vlade Srbije da ispune obećanje i isplate zaostale zarade.

Zoran Nešić (55), bivši radnik fabrike “MIN specijalna vozila”, posle šest godina čekanja, odlučio se da radikalizuje protest i počne sa kolegama štrajk glađu.

– Nemamo od čega da živimo, primamo socijalnu pomoć 10 hiljada dinara, a kiriju plaćamo 12, niko iz porodice ne radi, a ja osim povremenih poslova nemam gde. Država mi duguje 6,5 miliona dinara, tako da ću od ponedeljka u 10 ujutro pred Gradskom kućom započeti štrajk glađu – kaže Nešić.

Pojedini radnici smatraju da je strpljenje u ovakvim situacijama neophodno.

– Mi imamo svoj put borbe za ostvarivanje prava, i sada kada smo daleko stigli smatram da ne treba tu praksu da menjamo – izjavio je Žarko Đorđević, predstavnik radnika.

Država bi trebalo da za vradnike izdvoji oko 2,25 milijardi dinara.

STRPLjENjE

RADNIKE je primio Mihajlo Zdravković, gradski većnik zadužen za privredu.

– Radna grupa i Ministarstvo privrede rade na tome, ali s obzirom na veliku količinu novca, potreban je opšti konsenzus na nivou Vlade, i tada će to dugovanje biti isplaćeno – rekao je Zdravković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com