Ekonomija

Niška EI Sova – jedna od sedam u svetu

Da li ste znali da u Nišu posluje jedna od sedam svetskih kompanija iz oblasti optoelektronike? Godine 2008. privatizovana je nekadašnja EI SOVA, i to je jedan od najuspešnijih privatizacija ne samo u Nišu već i u Srbiji. Evo u kakvim uslovima rade…

Četiri firme sa oko 150 radnika posluju nazavisno ali su, istovremeno, deo jedinstvene grupacije. Delovi proizvedeni u jednoj, dopunjuju finalni proizvod – komponente i uređaje za noćno osmatranje.

Nekadašnja infrastruktura fabrike elektronske industrije EI SOVA sačuvana je. Laboratorije i prostor za rad su moderno opremljeni, pa četiri hiljade kvadrata prostora u Nišu podseća na najsavremenije kompanije koje se u svetu bave naprednim tehnologijama. Ovde rade mladi ljudi koji na posao ne čekaju dugo.

Gotovo sve što se ovde proizvede ide u izvoz.

Mladi inežnjeri softvera imaju mogućnosti i da napreduju, pa otuda ovde ima i mladih doktora nauka kojima su uslovi za rad u kompaniji u Nišu više nego odlični. Neki rekoše, čak i bolji od onih u Americi, Kini, Nemačkoj, Japanu i Francuskoj – zemljama u kojima ima još šest ovakvih kompanija iz oblasti optoelektronike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

  1. Poštovani,
    Interesuje me posao kod vas u EI SOVA završio sa SSS Elektrotehničar za telekomunikacije ETŠ Mija Stanimirović Niš. Hoću da se usavršavam i kroz rad stičem nova znanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com