Društvo

Dom učenika sutra dobija v.d. direktora

Dom učenika srednjih škola u Nišu sutra će dobiti novog vršioca dužnosti direktora. Prema rečima predsednika Upravnog odbora Miloša Sekulića najverovatnije će on biti iz redova zaposlenih, jer samo tako mogu da se smire strasti koje su nastale u prethodnom periodu u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Ko će biti novi vršilac dužnosti direktora Doma učenika srednjih škola u Nišu i upravljati ovom ustanovom do raspisivanja i sprovođenja konkursa, biće poznato sutra, nakon sednice Vlade Srbije, rekao je za Niške Vesti predsednik Upravnog odbora Miloš Sekulić.

milossekulovic

On je demantovao pojedine navode da je predlog Gradskog odbora SNS Mihajlo Marković.

“Nema predloga SNS-a. Stav zaposlenih u Domu, koje će ispoštovati i Ministarstvo, je da tu funkciju obavlja neko iz kolektiva, zato što zaposleni najbolje poznaju situaciju u toj ustanovi. To je jedini način da se međuljudski odnosi poprave i sredi stanje u Domu”, istakao je Sekulić.

Ukoliko Ministarstvo bude sledilo preporuke zaposlenih vršilac dužnosti će biti Bojan Milošević. Za njega je na sastanku pedagoškog veća Doma učenika od 15-oro prisutnih glaslo njih desetoro. Zaposleni su tada rekli da Milošević radi u Domu već 30 godina i prošao je sve nivoe upravljanja. Stav pedagoškog veća je i stav većine zaposlenih, rekla je predstavnica Sindikata.

sandrapopovic

I dok Ministarstvo odlučuje o novom kadrovskom rešenju, direktorka kojoj je Upravni odbor izglasao nepoverenje zapošljava smenjene direktore i kadrovira. Kažu da su to poslednji trzajevi njene loše politike u rukovođenju.

Samo dva dana pre zvanične smene i uprkos tome što je na snazi odluka Vlade Srbije o zabrani zapošljavanja, Sandra Popović je zaposlila Radosava Radenkovića, turizmologa, nekadašnjeg direktora Doma učenika, koji je sa te funkcije razrešen pre isteka mandata 2006. godine, a kao zvanični razlozi tada su navedeni poremećeni međuljudski odnosi.

Kako Niške Vesti saznaju ona Radenkovića nije samo zaposlila, već ga je odmah postavila za Upravnika u objektu Dimitrije Tucović, a sa tog mesta smenila Aleksandra Markovića.

Na naše pitanje da li direktorka, koja svakog trenuka treba da bude razrešena dužnosti može da zapošljava, predsednik Upravnog odbora je rekao:

“Dok zvanično ne bude smenjena, ona može da donosi odluke, pa i da zapošljava nove radnike. Koliko sam u toku Radenković je zapošljen na određeno vreme. Verovatno ima pravo čim ga je zaposlila”, kazao je Sekulić Niškim Vestima.

Pojedini mediji navode da je direktorka Doma učenika samo u decebru službenim telefonom napravila račun od 280.000 dinara. Predsednik UO je kategoričan:

“Državne pare sigurno neće ići na velike račune, mada sam dobio informaciju da je u pitanju greška. Ukoliko je zaista račun toliko visok stav Upravog odbora će biti jasan, odnosno da svako mora da snosi odgovornost za sebe, pa će i direktorka morati račun da plati iz svog džepa”.

Sandra Popović nije izdržala ni godinu dana na mesto direktorke. Ona je postavljena za vršioca dužnosti te ustanove februara meseca 2015. Popovićeva je pre toga radila kao poreski inspektor. Predlog za njeno imenovanje stigao je direktno iz Ministarstva prosvete.

Nakon turbulencija, koje je Dom imao u poslednjem periodu, zaposleni se nadaju da će najzad ova obrazovna ustanova početi da radi kako je radila nekada, a da će se u medijima govoriti samo o uspesima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com