Politika

SRS: Neka čeka Ceca

U velikoj euforiji Nišlije se spremaju za dočak Pravoslavne, srpske Nove godine. O tome bruje i televizije sa nacionalnom frekfencijom, gde naročito prednjači „kanal kulture“ – TV „Pink“. U Novu godinu po Julijanskom kalendaru, Nišlije će uvesti niko drugi do „srpska majka“, Svetlana Ražnatović Ceca, piše u saopštenju niškog SRS medijima.

Na žalost, sve bi to bilo lepo, da ovo nije Niš, u zemljici Srbiji ,prepunoj kontradiktornosti, sa naprednjačkim reformistima nam na čelu. Dok gradski oci kukaju kako je gradska kasa prazna godinama, uz tek stišanu aferu ko je platio dolazak Zdravka Čolića, eto stiže Ceca, a na čiji račun, ostaće enigma. Izgleda opet na račun Nišlija, jer u gradskoj kasi para (kako kažu) nema. Čudi samo zašto je Državna revizorska inspekcija – DRI u istrazi otkrila da je gradska vlast u Nišu nezakonito potrošila 1,6 milijardi dinara ili oko 13 miliona evra! I to na: povećanje plata gradskih funkcionera, neraspisivanje javnih nabavki, ugovore bez preciziranih vrednosti (oko 1,6 milijardi, što je bila 1/5 budžeta Grada), za povećanje plata stalno i privremeno zaposlenim u gradskim institucijama i preduzećima (oko 500 miliona dinara), za povećanje plata nepravilno zaposlenenim u javnom sektoru, među kojima su i službenici Gradskog javnog pravobranilaštva i Zaštitnika građana (36,1 milion dinara). Uz to treba dodati i „funkcionerske dodatke“ funkcionerima u Skupštini grada, kabinetu gradonačelnika i Gradskom veću (6,7 miliona dinara). Svoju „humanost“ su izrazili tako što su na ime saniranja šteta od poplava i uklanjanja bespravno podignutih poplava nenamenski potrošili 96,3 miliona dinara. A što se tiče stručnosti i zakonitosti u radu, inspektor DRI je izjavio:

Bez validne dokumentacije za potrebe Skupštine grada, kabineta gradonačelnika, gradskih uprava i javnih ustanova isplaćeno je 235,5 miliona dinara. Bez javnog konkursa ili postupka javnih nabavki isplaćeno je skoro 11 miliona, a od toga 78 miliona Direkciji za izgradnju grada.“ potpisuje saoštenje SRS-a Bojan Krstić, predsednik Gradskog odbora Niš.

Odkud tolika povećanja plata u „vereme racionalizacije“ i „departizacije pri zapošljavanju“, o čemu je premijer na sva zvona brujio? Ako je neko uzeo toliki novac iz gradske kase, onda ne treba sumnjati u izjavu, ako čujemo da se za večrašnji koncert postarao neki „sponzor“, neki „ktitor“, „dobročinilac“ građana Niša. A kako riba nikad ne smrdi od repa , već od glave, tako možemo čuti da nam vrh države šalje dobrim delom o svom trošku ovu atrakciju za zamajavanje širokih narodnih masa, zajedno sa rasvetom. Taj isti vrh, ta Vlada Republike Srbije je iskazala poštovalje prema pravoslavnoj religiji tako što je 13. i 14. dan proglasila radnim danom u svim državnim firmama i institucijama, pa čak i pomerila zimski raspust, tako da će osnovnoškolci i srednjoškolci tih dana imati nastavu. Kako onda obeležavamo ovaj dan?!? Koliko je on značajan državi? Da li je on bitan zbog Cecinog koncerta ili je nešto više od toga? I ko može da dođe na javni doček Julijanske, ili kako to Srbi vole ponosno da kažu – Srpske Nove godine, ako toga dana i sutradan rade ili idu na nastavu?!?, stoji u saopštenju niškog SRS-a.

U moru nelogičnosti i marifetluka, Nišlije mogu poručiti folk divi rečenicu Lazara Ristovskog iz čuvene reklame : „Neka Čeka Ceca…“, a 13.01. 2016. ko bude mogao da dođe – doći će da je gleda. A srpski radikali ukazuju na još jedan očit primer kakva je sadašnja vlast! U svakoj iole normalnoj i organizovanoj državi, počinioci ovakvih prekršaja bi bili sankcionisani i izvedeni pred lice pravde, a ne bi organizovali mega – koncert, opet na račun naroda. Sve je jasnije da je krajnji čas za raspisivanje izbora na svim nivoima, na kojima će građani poslati ovakvu vlast na smetlište istorije, odakle je i došla, piše u saopštenju Srpske radikalne stranke koju prenosimo u celosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com