Politika

„Aktivna Srbija“ se aktivirala i u Nišu

Nova zvezdica na političkom nebu Niša, upravo u izbornoj godini. „Aktivna Srbija“ ime je, obnovljene stranke koja je oformila gradski odbor u Nišu.

„Ova stranka postojala je, pre dve godine i nije dobro radila. Napravili smo jedan novi tim. Naša ambicija je da Nišu i Srbiji predstavimo ljude koji su u Aktivnoj Srbiji i naš program. Pokušaćemo gde god možemo da uđemo u vlast,“ rekao je Dušan Janjić, predsednik Aktivne Srbije.Screenshot 11

Čelnici ove stranke ne beže od ulaska u koaliciju, a dobro sarađuju sa vladajućim partijama. Za sada sarađuju sa naprednjacima, mada korektne odnose održavaju sa socijalistima i Jedinstvenom Srbijom.

„Ovo je stranka saradnje i solidarnosti koja će se truditi da na konstruktivan, kooperativan i nekonfliktan način učestvuje na političkoj sceni. U ovoj izbornoj godini planiramo da proširimo stranačku mrežu, napravimo detaljan program za svaki grad i opštinu i – uđemo u vlast gde god je to moguće “ kaže Vladimir Đorđević, novoizabrani predsednik niškog odbora Aktivne Srbije.

Nov politički program koji su nazvali “novi društveni dogovor” sadrži tri okosnice: ekonomska obnova, infrastruktura zasnovana na energetskoj efikasnosti poput rešavanja problema otpadnih voda i reforma sistema školstva i odnosa prema obrazovanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com