Kultura

CMC završava dokumentarni film o „Lutajućim srcima“

Obeležavanje 45 godina od osnivanja popularnog niškog sastava „Lutajuća srca“ upotpuniće i dokumentarni film o njihovom radu u produkciji City Marketing Centra (CMC). Kako kaže producent Oliver Paunović, film je snimljen i već je u montaži, a biće prikazan na ovogodišnjim Filmskim susretima.

Za “Lutajuća srca” znaju mnoge generacije nišlija, a najveću popularnost na prostoru cele nekadašnje Jugoslavije imali su tokom 70-tih i 80-tih godina. Njihove kompozicije su bile balade aranžirane sa dosta akustičnih instrumenata i bogatim gudačima.

Grupu su osnovali 1970. godine, Spomenka Đokić (vokal), Milan Marković (gitara, klavir, violončelo, prateći vokal) i Miroljub Jovanović (gitara, prateći vokal).

Najpoznatiji hitovi niških “Srca” su “Još malo”, “Jefimija”, “Brod za sreću” i “Poslednje jutro”.

Poslednji album pod nazivom„Šuma je izviđački drug“ izdali su za PGP RTB, 1981. godine, a nekoliko godina nakon toga, grupa i zvanično prestaje sa radom.lutajua srca poslednje jutro radiotelevizija beograd

Danas Spomenka Đokić radi kao nastavnica muzičke umetnosti u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, Miroljub Jovanović je novinar i urednik na niškoj regionalnoj televiziji, a Milan Marković je violončelista u niškom Simfonijskom orkestru.

“City marketing centar se odlučio za produkciju filma o “Lutajućim srcima” u želji da se sačuva uspomena na ovu nišku grupu koja je ostavila veliki trag u istoriji pop muzike na našim prostorima. Film je snimljen i u njemu će biti 30 učesnika, a premijeru će imati na Letnjoj pozornici na ovogodišnjim Filmskim susretima krajem avgusta”, najavio je producent filma Oliver Paunović.

Reditelj dokumenatarnog filma o “Lutajućim srcima” je Vladimir Ristić, snimatelj Bojan Jovanović, a montažu radi Boban Rajković.

Inače, ovo će biti treći  film u produkciji CMC. 2014. godine City Marketing Centar producirao je film” Moj City, moj Niš”,  a 2015.  “Stari Niš, moj Niš”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com