Kultura

Izložba slika Vukašina Stankovića

Mladi niški umetnik Vukašin Stanković predstaviće se beogradskoj likovnoj javnosti samostalnom izložbom pod nazivom “Vaterpolo- senke i dubine”. Izložba će biti otvorena u galeriji ULUS u Knez Mihajlovoj 37, 11. januara u 19 sati.

Vukašin Stanković je rođen 1987. godine u Nišu gde je završio i Srednju umetničku školu. Fakultet likovnih umetnosti završio je u Beogradu, a master studije u klasi profesora Zorana Vukovića, okončao je 2013. godine, takođe u Beogradu.

Mladi umetnik živi i radi u Nišu, u ateljeu u gradskoj tvrđavi, koji je dobio od Grada na korišćenje.

Vaterpolom se bavio od svoje šeste godine, nastupao za sve slekcije vaterpolo kluba Niš, nastupao i za prvi tim u domaćoj super ligi SRJ, i u međunarodnom LEN takmičenju, igrao i za klubove u Bugarskoj i Iranu. Za sobom ima više samostalnih i kolektivnih izložbi, a izložba slika “Vaterpolo- senke i dubine”, jeste u “osnovi iskrena i intimna “ispovest” o životu jednog sportiste koja sadrži i biografske elemente”, rekla je istoričar umetnosti Milica Todorović, najavljujući izložbu slika Vukašina Stankovića.4 Vukašin Konstantin

Naglašavajući paradoks umetnosti i igre, o predstojećoj izložbi mladog umetnika u galeriji ULUS, poznati niški slikar Perica Donkov je rekao:

“Vukašin Stanković u svojim najnovijim radovima, kao narativniokvir koristi detalje sporta (vaterpolo) da bi dublje zaroniou tamnu senku drame čoveka i njegove egzistencijalne borbe,kako sa samim sobom, tako i sa bremenom vremena u kome živimo. “

Izložbu slika “Vaterpolo- senke i dubine” Vukašina Stankovića otvoriće Natalija Cerović, istoričar umetnosti iz Beograda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com