Servisne

Stiže nam dugo očekivani PREOKRET TEMPERATURE

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutro biti umereno oblačno, sa slabim mrazom i mestimičnom maglom, dok se u toku dana očekuje pretežno sunčano i malo toplije vreme.

U toku noći će doći do naoblačenja. Vetar će biti slab i umeren, zapadni, krajem dana i tokom noći južni i jugoistočni. Snežnih padavina će biti samo na visokim planinama, dok će u nižim predelima padati kiša, potvrđuje za “Blic” meteorolog Nedeljko Todorović.

– Narednih nekoliko dana kiša se očekuje širom Srbije, koja neće prelaziti u led zbog visokih temperatura za ovo doba godine – kaže Todorović.

Narednog dana jutarnja temperatura biće od minus šest do nula, a najviša dnevna od tri do 10 stepeni. U Beogradu će sutra ujutru biti umereno oblačno sa slabim mrazom i maglom. U toku dana će biti pretežo sunčano i malo toplije, dok se u toku noći očekuje naoblačenje. Duvaće slab vetar, zapadni, u toku noći jugoistočni.

Prema prognozi vremena, u narednih sedam dana očekuje se toplije vreme sa temperaturama najviše vrednosti od 10 do 15 stepeni, samo će u Timočkoj krajini biti malo svežije. U subotu se očekuje pretežno oblačno vreme, na severu slaba kiša. U nedelju se očekuje kiša u većini krajeva. U ponedeljak će preko dana doći do kratkotrajnog razvedravanja, a noću se očekuje naoblačenje s kišom.

Od utorka i dalje česta naoblačenje s kišom, u sredu i četvrtak će biti malo hladnije, u planinama sneg. Ipak, prema rečima meteorologa, sneg se u nižim predelima očekuje tek sredinom januara.

– Pre 15. januara snega će biti samo na planinama, dok će se nakon ovog datuma snežne padavine vratiti na šire područje Srbije – kaže Nedeljko Todorović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com