Kultura

Branislav Janković: Postoje letnje i zimske knjige

Poznati niški novinar i pisac Branislav Janković, čitaocima Niških Vesti preporučuje pet knjiga koje obavezno treba pročitati tokom dugog i hladnog januara. Krajem prošle godine je iz štampe izašla nova Jankovićeva knjiga „Peta žica“, a promocija romana biće održana u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ u utorak, 12. januara u 18 sati.

 

Branislav Janković kaže da voli da deli knjige na zimske i letnje.

“Neke više prijaju dok sedite u fotelji sa ćebetom na sebi, a napolju pada sneg. Neke idu uz tople letnje večeri sa zvezdama iznad vas. Mislim da svaka knjiga ima svoje godišnje doba. Ili nam ga barem donese, “ kaže Bane Janković.

Za čitaoce Niških Vesti, preporučio je pet knjiga za čitanje u januaru, a na pitanje “zašto baš takav izbor”, rekao je: “Pa, pričamo o književnosti, zar ne?”

Izbor Branislava Jankovića za januar

1. Muzika na vodi – T. K. Bojl
2. Testament – Vidosav Stevanović
3. Priče Jevrejina lutalice – Žan D Ormeson
4. Kad padne noć – Murakami
5. Tvrđava – A. d. S. Egziperi

promocija

A kao šestu, Niške Vesti preporučuju Jankovićevu novu knjigu “Peta žica”, koja će biti promovisana u utorak, 12. januara u 18 sati u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”. Opširnije o ovoj knjizi možete pročitati ovde.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com