Društvo

Mališane koji Božić provode na Dečijoj internoj klinici obradovale pinjate

Šestoro mališana koji trenutno borave na Dečijoj internoj klinici u Nišu obradovali su se pinjatama koje su izradile nadarene Nišlijke. Ovo nije prvi put da mali pacijenti koji leže na Klinici za dečije interne bolesti u Kliničkom centru Niš budu deo akcije iza koje stoji Nurdor i Swisslion-Takovo koji je poklonilo slatkiše za punjenje pinjata.

Niške pinjatarke, obradovale su mališane koji će Božić provesti na hematološkom odeljenju, Dečije interne klinike. Deca su bila radoznala od kog su materijala izrađene pinjate…a kada su otkrili da u njima ima i slatkiša – rado su ih protresli.

Niš nije usamljen kada je ova akcija u pitanju, Niš se pridružio Kruševcu i Beogradu, gde ove akcije žive već godinama. Branka i Ljuba su svoje ručno rađene pinjate koje je slatkišima napunio Swisslion u pratnji Jelene Golubov Todorović ispred Nurdora danas uručile ova iznenađenja.12511694 10201268141501692 808544078 n

“Ovo nije prvi put da organizujemo ovakvu akciju. Mi iz Nurdora rado prihvatimo predlog da mališane sa klinike obradujemo, ovog puta baš za Božić. Težak period lečenja ovih mališana na hemato-onkološkom odeljenju Klinike za dečije interne bolesti u Nišu, na mig bude malo lakši. Radost i šarenilo koje donose pinjate pomogne ovoj deci da na trenutak zaborave da su u bolnici. Akciju podržava i kompanija Swisslion Takovo koje je donirala dovoljnu količinu slatkiša za punjenje pinjata. Zahvaljujemo se u ime Nurdor-a, dece i roditelja na brizi i podršci koju na ovaj način pružaju našim mališanima.” kaže za Niške Vesti Jelena Golubov Todorović ispred niškog Nurdor-a.

Akcije ovog tipa uvek su dobrodošle a pinjatari obećavaju da će ponovo za naredni praznik biti sa mališanima u društvu nekih novih likova iz crtanih filmova.

“Jedan osmeh na tim malim licima, vredi svaki minut truda nas odraslih da im život učinimo malo lakšim, jer su to zaslužili.” složne su Nišlijke koje su mališanima poklonile pinjate.

12483766 10201268050699422 746147469 n

Ovi mali borci radovaće se i narednih dana uz svoje velike papirne lutke napunjene čokoladom, baš onako kako njihovi životi treba da budu ispunjeni radošću… jer su oni samo deca. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com