Kultura

Letnji bioskop za sve u bašti Oficirskog doma

Mladi ambasadori nastavljaju projekat „Letnji bioskop za sve“ u Nišu. Od 20. do 23. jula biće prikazan ciklus „Italijanski filmovi pod zvezdama“ u bašti Oficirskog doma.

Kažu da će publika moći da pogleda neke od najkvalitetnijih dela italijanske kinematografije.

Projekcije filmova se organizuju u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu a okviru projekta “Letnji bioskop za sve” koji Mladi ambasadori realizuju uz podršku Grada Niša.

Svi filmovi su sa srpskim titlom i ulaz je slobodan. U slučaju lošeg vremena projekcije će se održati u veliku salu Oficirskog doma. Bez obzira da li će projekcije biti u dvorištu ili unutra, biće poštovane preporučene zdravstvene preporuke.

Na programu će biti:

20. jul u 21.00
Generacija 1000 evra (Generazione mille euro)
Režija: Massimo Venier
Žanr: komedija

Matteo je nezaposleni fizičar u Milanu, koji povremeno drži predavanja na univerzitetu dok radi u PR firmi gde zna da će dobiti otkaz. Privlače ga dve žene, plavuša i brineta. Plavuša je Angelika; sreću se na krovu kancelarije na pauzama za pušenje. Brineta je Beatrice, nova cimerka, koja se nada nastavničkom poslu u nacionalnoj službi. Hoće li Matteo shvatiti šta želi i odlučiti se pre nego što propusti prilike?

21. jul u 21.00
To je bio sin (È stato il figlio)
Režija: Daniele Cipri
Žanr: komedija

Palermo 1970-ih. Ćiraulosi su skromni dileri starog gvožđa čiji se nesretni životi preokrenu onog dana kada nespretne ubice slučajno ubiju njihovu najmlađu ćerku. Njihova tuga je neizmerna, ali ubrzo su umireni ogromnom sumom novca koju im je dodelila Vlada. Ovo im je životna šansa da poboljšaju svoju situaciju. Šta raditi sa svim tim novcem? Otac odlučuje da kupi Mercedes, koji ubrzo postaje najvažnija stvar za njega…

22.jul u 21.00
Kriptonit u torbi (La kryptonite nella borsa)
Režija: Ivan Cotroneo
Žanr: komedija

Napulj, 1973. Pepino ima devet godina, potiče iz velike porodice i ima starijeg rođaka Đenara, koji misli da je Superman. Ali kada Đenaro umre, Pepinova mašta prepravlja stvarnost i vraća ga u život, kao da je njegov rođak zaista superheroj. I zahvaljujući ovom zamišljenom prijatelju Pepino uspeva da se suoči sa nedaćima svog života.

23. jul u 21.00
Jedan poseban dan (Un giorno speciale)
Režija: Francesca Comencini
Žanr: drama

Đina i Marko žive u predgrađu Rima. Njih dvoje se upoznaju jednog posebnog dana: prvog dana na poslu. Imaju budućnost koja ih čeka i zaista im se čini nadohvat ruke. Đina će uskoro ostvariti svoj san da postane glumica, dok je Marko postao vozač u kompaniji za iznajmljivanje automobila. Stvori se prilika da se upoznaju jer je Markova prva dužnost na poslu da odveze Đinu na sastanak a s obzirom na kašnjenja, moraju da provedu zajedno ceo dan…

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com