Sport

17 medalja za Klub borilačkih sportova “Naissus” na Ares Kup – u

Klub borilačkih sportova „Naisus“ nastavlja sa nizanjem uspeha. Na prvom Ares KUP-u osvojeno je 17 medalja – 10 zlatnih, 2 srebrne i 5 bronzanih, a pored toga klub je bogatiji i za tri pehara.

Sportska hala OŠ „Miroslav Mika Antić“ u Nišu je 15. oktobra ugostila bez malo 360 takmičara svih uzrasnih konkurencija. Takmičenje je okupilo blizu 40 ekipa.

Foto: KBS Naisus (s leva na desno): Nebojša Anđelković (trener), Lina Marković, Nina Stojković, Jelena Stevanović, Lena Veljković, Ljiljana Nikolić, Vera Jovanović; (donji red) Teodor Mitić, Stefan Rašković, Lazar Jovanović, Andrej Stanković, Veljko Ristić, Pavle Kostić

“KBS Naisus nastavlja da postiže uspeh i na početku ove polusezone. Bilans odličja ovog puta bio je 10 zlatnih, 2 srebrna i 5 bronzanih. Bilo je u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Međutim finansijski problemi uticali su na kvantitet tima, ali i poklapanje sa rekreativnom nastavom. U ekipnom plasmanu formaši A klase su zauzeli prvo mesto u sveukupnom poretku. Takođe na tronu su se našli i pioniri A klase 6-7 godina, dok su pioniri A klase 8-9 god. zauzeli drugo mesto. Na prvom mestu su se našle i pionirke B klase 6-7 god. Imajući u vidu prethodne uspehe nadamo se da će čelnici pomoći u finansijskom smislu. Ovi rezultati su dokaz našeg uspešnog rada, koji direktno zavise od pomoći Grada i/ili Opštine”,  rekao je prvi čovek KBS Naisus-a, Milan Anđelković.

Ekipu KBS Naisus-a ovog puta činili su:

Andrej Stanković – bronza,
Stefan Rašković – bronza,
Nina Stojković – bronza,
Lena Veljković – srebro i bronza,
Jelena Stevanović – zlato,
Lazar Jovanović – zlato,
Pavle Kostić – zlato,
Lina Marković – zlato,
Veljko Ristić – zlato,
Ljiljana Nikolić – zlato,
Vera Jovanović – 2 zlata i bronza,
Teodor Mitić – 2 zlata i srebro.

Najmlađi takmičari KBS Naisus-a takođe su bili uspešni u olimpijskoj disciplini. Veljko Ristić je uspeo sa 2:0 pobedi Davida Milankovića (TK Sparta iz Novog Sada). Andrej Stanković se okitio bronzanom medaljom jer je sa 1:2 izgubio od zlatnog Mihajla Jevtića (TK Feniks-Bulevar iz Niša). Stefan Rašković bio je bolji od Angela Karkaceva (TK Butel iz Makedonije). Međutim izgubio je od srebrnog Kalojana Stajkova (TK SC Klasa iz Bugarske).

Foto: KBS Naissus, Vera i Todor

“Nakon osvajanja čak 2 zlata u formama, uspeo sam da osvojim i srebro u borbama. Relativno lako došao sam do pobede nad Stefanom Trpkovskim (TK Butel iz Makedonije). Protivniku nisam dozvolio ni jedan trenutak da povede. A i probao sam neke složene tehnike. U finalu me sačekao Leonard Cocirla (TK WT-A iz Moldavije). Stari znanac sa Balkanskog šampionata. Ovog puta sam uspeo da povedem sa 1:0 ali je ubrzo izjednačio usled pada koncentracije. Odlučujuća runda je bila neizvesna do samog kraja. Pri rezultatu 10:10 sudije su presudile u njegovu korist. Nadam se da ću sledeći put ja biti pobednik jer sam uvideo način na koji mogu da ga pobedim. – rekao je uzdignute glave šampion Srbije “, Teodor Mitić.

Pobede takmičara KBS Naisus-a i u statistici su visoko plasirali kako njih same, tako i Klub.

“Iako nema veći broj zlatnih medalja u borbama, moram reći da sam ipak zadovoljan svojim pulenima. 2 zlatna odličja na Elit Open-u (Pavle Kostić i Teodor Mitić; dok je Vera Jovanović zauzela 5.mesto) bili su odskočna daska. Rezultat je mogao za nijansu da bude bolji, ali je ponovo nedostajala nekolicina takmičara. Naši veliki-mali šampioni dodali su i par pehara u klupsku vitrinu. Nadamo se da će u narednom periodu i Grad Niš podržati naše planove, kako bi mogli da postižemo još i veće rezultate”,  rekao je glavni trener KBS Naisus-a , Nebojša Anđelković.

Klub u daljem periodu očekuje edukacija. GM Sakis Tsiobanoglou (9.DAN) održaće seminar u klupskim prostorijama. Kako je seminar pozivnog karaktera, to se ne očekuje veliki broj učesnika. Međutim, veliko iskustvo i znanje biće dobrodošlo takmičarima KBS Naisus-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com