Ekonomija

15 GODINA OD PRIVATIZACIJE DUVANSKE INDUSTRIJE NIŠ: Ana Brnabić gost na obeležavanju

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas kompaniju “Filip Moris” i podsetila da je ta kompanija pre 15 godina privatizovala Duvansku industriju Niš. Ona je kazala da je reč o najvećoj američkoj investiciji u Srbiji i jednoj od deset najvećih stranih investcija u našoj zemlji.

“Ukupna investicija kompanije “Filip Moris” u Duvansku industriju Niš u proteklih 15 godina iznosi 853 miliona dolara, a ukupan prihod za budžet je preko 6,5 milijardi dolara. Radi o najpoželjnijem poslodavcu u našoj zemlji i “pouzdanom partneru Vladi Srbije i gradu Nišu”. “, izjavila je Brnabić.

Ona je istakla da “Filip Moris” direktno zapošljava 900 radnika, a indirektno više od 3.000.

“Kompanija “Filip Moris” ne donosi u Srbiju samo novac, već i znanje, novu tehnologiju i sistem rada, koji se preliva i na ostale grane privrede. Najprestižniji su u sistemu društvene odgovornosti, ulažu u obrazovanje, kulturu”, izjavila je Brnabić.

Direktor kompanije “Filip Moris” za Srbiju Aleksandar Jakovljević rekao je da ta kompanija najveća duvanska kompanija u Srbiji i drugi najveći poreski obveznik u Srbiji sa učešćem od pet odsto u ukupnim budžetskim prihodima u 2017. godini.

“Od 2010. godine povećali smo izvoz za 40 puta i trenutno 80 odsto proizvodnju u Nišu izvozimo. Naša kompanija izvozi u 50 zemalja širom sveta”, rekao je Jakovljević.

On je rekao da od 900 zaposlenih, u neposrednoj proizvodnji u Nišu ta kompanija ima 650 zaposlenih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com